Vítam Vás na stránkach blogu Nánanské reality,üdvözlöm önöket a Nánai tények blog oldalán

13. 10. 2010

"Orbán Viktor végre közölte a lényeget: hazudtak"

Az MSZP szerint újabb megszorítások lesznek, a tervezett újabb adókat valójában az emberekkel fogják megfizettetni - így reagáltak a szocialista párttól a miniszterelnök szerdai beszéde után.
Katona Tamás, a párt elnökségi tagjai közleményében azt írta: "az MSZP korábban már jelezte, hogy a költségvetés nem tartható azokkal az elképzelésekkel, melyekkel a Fidesz-KDNP ámította a lakosságot. A hazugságoknak vége, Orbán Viktor végre közölte a lényeget: hazudtak".
Az energiaszektortól 70 milliárdot, a kereskedelmi szektortól 30 milliárdot és a telekommunikációs szektortól 65 milliárdot akarnak beszedni........
    Orbán Viktor miniszterelnök szerda délután jelentette be egy budapesti rendezvényen, hogy a kormány a bankadóhoz hasonlóan még idén újabb válságadókat vezet be. Ebben az évben és a következő kettőben a távközlési és telekommunikációs cégektől, az energiaszektortól valamint a kereskedelmi láncoktól szednének be pluszadót.
Forrás : itt található
     Bátorkodom megjegyezni hogy nálunk Szlovákiában is ismeretes valami hasonló húzások. Még Fico kormányfő vezette be úgynevezett ”milionárska daň” de lehet hogy tévedek.(Nem vagyok közgazdász.)
De aszt meg tudom ítélni hogy,  bátor fickó ez az Orbán az biztos,neki menni a bankszektornak a stílus egyedi szerintem,továbbá belenyúl  magán cégek (részvénytársaságok)  irányításába,lezárja a bankszámlait ,hát mi ez ??   Ilyen intézkedések nagyon" besegítenek" a külföldi befektetőtöknek ,és a munkahelyek bővítésére is biztos komoly hatással lesz -ez az én véleményem . 
      Lehet hogy a Mercedes is meggondolja magát és átjön Kecskemétről  Szlovákiába na ez volna valami,de hát a piacgazdaságban is  minden lehetséges.

Žiadne komentáre: