Vítam Vás na stránkach blogu Nánanské reality,üdvözlöm önöket a Nánai tények blog oldalán

12. 10. 2010

Protest odborárov v Bratislave: Demonštranti zasypali zástupcov SaS vulgarizmami

BRATISLAVA, 12.10.2010., 16:23

A to kvôli tomu, že Sulíkovci vytiahli vlastný transparent, ktorý hovoril o tom, že kde boli odborári štyri roky?
Odborári štrajkujú v Bratislava
Odborári by chceli aj to, aby sa zamestnancom zvýšili platy. (Foto: SITA)
Približne 2000 odborárov sa popoludní zhromaždilo pred Úradom vlády SR na Námestí slobody. Na celoslovenskej protestnej demonštrácii prišli vysloviť nesúhlas s balíčkami úsporných opatrení vlády na ozdravenie verejných financií. Potom sa sprievod vybral ulicami Bratislavy protestovať aj pred budovu Národnej rady SR.
Objavili sa informácie o tom, že odborárom ponúkali za to, že pôjdu štrajkovať aj peniaze. Hovorilo sa o 5 €. Nikto s opýtaných túto informáciu však nepotvrdil.
Zaujímavým momentom na štrajku bol aj fakt, že prišla jedna občianka, ktorá protestovala proti štrajku odborárov. A vraj kvôli tomu, že prečo mlčali štyri roky.
Protest nenechal chladnými ani našich zákonodarcov. Podľa informácií TV Markíza má na odborárov čakať protest pred Národnou radou SR v podobe vstúpencov SaS a ich transparentu. Avizoval to šéf poslaneckého klubu Jozef Kollár.
Odborári si prieniesli aj transparenty. (Foto: SITA)
Protest odborárov v Bratislave
Protest odborárov v Bratislave 
Miroslav Gazdík pred Úradom vlády SR. (Foto: SITA)

SULÍKOVCI PROTESTOVALI PROTI ODBORÁROM
Demonštranti pískali na píšťalkách, púšťali sirény, pokrikovali na členov vlády "Fuj" a niesli transparenty s nápismi "Nie sme exotické vtáctvo" a "Na čo nám je taká vláda, čo nás vôbec nemá rada". Policajti odhadli, že ide približne o tritisíc ľudí, odborári hovorili o piatich tisíckach. Pred budovou Národnej rady SR sa však protest vyostril.
Pred budovou na schodoch ich čakal šéf SaS a predseda zákonodarného zboru Richard Sulík. Odborárov sa pýtal, kde boli vtedy, keď sa riešil nástenkový tender a štát prichádzal o miliardy. Situáciu vyostril fakt, že celý poslanecký klub SaS si len niekoľko desiatok metrov od odborárov rozložil vlastný transparent s nápisom Kde ste boli, odborári, keď "sociálni" rozkrádali Slovensko? Musíme šetriť, lebo vy ste štyri roky "záhadne" mlčali. Asi desiatka ľudí za nimi následne prišla a vulgárne im nadávala. Zvyšok davu na nich z odstupu kričal "Fuj" a "Hanba". Naspäť do budovy parlamentu ich preto radšej odprevadili niekoľkí policajti.

Objavili sa informácie o tom, že odborárom ponúkali za to, že pôjdu štrajkovať aj peniaze. Hovorilo sa o 5 €. Nikto s opýtaných túto informácií však nepotvrdil.

PREČO PROTESTUJÚ?
Podľa slov prezidenta Konfederácie odborových zväzov (KOZ) SR Miroslava Gazdíka úsporné opatrenia by znamenali vyššie výdavky pre štvorčlennú rodinu až o 400 eur ročne, čo sa rovná približne jednému mesačnému platu. Odbory sa dosiaľ neúspešne snažili na úrovni bipartitných rokovaní presvedčiť vládu, aby sa na úsporných opatreniach vo vyššej miere podieľali aj solventnejšie vrstvy obyvateľstva a firmy reprezentujúce slovenský kapitál. - Čo všetko ešte odborárov trápi sa dozviete TU!

Žiadne komentáre: