Vítam Vás na stránkach blogu Nánanské reality,üdvözlöm önöket a Nánai tények blog oldalán

3. 5. 2008

A Nánai honlapról.

Olvasva a falu hivatalos honlapját /már megkezdődött a feltöltése /, ez van írva idézem :

„Szintén a falu központjában található nagyapáink reánk hagyott öröksége a községi park, amelyet egykoron gyönyörű rózsaágyasok és szökőkút ékesített, mely ötágú csillag formájában emlékeztetett a múltra”.

Szomorú , ha a honlap írója , szerkesztője az ősök / nagyapáink/ ránk hagyott hagyományairól beszél , s már több helyen is leközlik / Nánai lap/, hogy őseink hagyatéka az egykori park.Aki itt él , s már megélt legalább 40 évet , itt éltek az ősei, illene tudnia, hogy az ősök / ha még a háború utánni ősökről is van szó/ parkot nem hagytak az utódaikra. Elődeink nem parkokat alakítottak ki a településeken , hanem nekik földjeink voltak, és minden kis darab földet hasznos dologra használtak , pl. rétekre, legelőkre , földművelésre. Itt pedig a falun belüli füves terület futtballpálya volt még a 60 - as években is. Majd az állami gazdaság erőszakkal elvette és parkot csinált belőle. Ez már a 60-as évek végén történt . Ezekről illene tudni , és nem félretájékoztatni a fiatal nemzedéket. Az ősöknek a parkhoz semmi közük nem volt, szocialista "műnek " született. A helyesírásra , mondatszerkesztésre is oda kellene figyelni egy honlapon.

5 komentárov:

Anonymný povedal(a)...

kanička úr a maga ösei biztos nem hagytak Nánára semmit, mivel az életben nem voltak Nánán ösei. Szocialista múlttal ha jól vagyok informálva maga rendelkezik, amit elmondott a kampánygyülésen is. Az orvosi rendelö mikor is szünt meg, és a hentes? ha jól van informálva akkor tudnia kéne, nem pedig dobálózni a paragrafusokkal és eltorzítani a lakhelye képét.

Tibor povedal(a)...

Igen valóban az én őseim nem Nánán éltek,de a feleségem ősei IGEN.Tehát nagyon jól vagyok informálva a multról,sőt azok nagyon sokat tettek a faluért.Igen rendelkezek szocialista múlttal amit egyáltalán nem szégyellek,és Ön mivel rendelkezik ???.
Ha nem névtelenül írna talán rájönnék magamtól is.

Wassermann povedal(a)...

´´A helyesírásra , mondatszerkesztésre is oda kellene figyelni egy honlapon.´´
De ugye ezt tényleg nem gondolja komolyan???
Pont On birálja a helyesirast???
Nézzen már korul a sajat honlapjan is egy kicsit...
jO TANACS!

Kormos László povedal(a)...

Szia Tibor,

úgy tűnik, Nána lakosait érdekli a közélet, bizonyítják ezt a statisztikai adatok.

A megjegyzésekből arra következtetek, hogy a kritikus hangvétel mellett inkább megoldások, javaslatok érdeklik őket. Erre ugyan azt válaszoltad, hogy ezeket jelenleg nem áll szándékodban megosztani a többiekkel, de ezzel a magatartással nem tudok egyetérteni. Elmondom miért:

1. Ha az ötleteid megvalósításra kerülnének Zsuzsa polgármestersége idején, igaz ugyan, hogy politikailag előnyt teremthet belőle, viszont Te pedig elérnéd a célodat, hisz azt mondod, a község érdekei az elsők!
2. Ha az ötleteiddel nem foglalkozna a község vezetősége, akkor a legközelebbi választásokon a lakosok előtt felmutathatnád, mit javasoltál, mit nem tettek meg, s ők a választások napján eldöntenék, hogyan tovább...

Tibor povedal(a)...

Egyetértek, csak az a baj:

1. hogy az ötleteket is kritikának veszik,
2. hogy azt valahol prezentálni kell de ha nem kapsz szót az önkormányzati gyűlésen akkor.....
3. stb.stb.