Vítam Vás na stránkach blogu Nánanské reality,üdvözlöm önöket a Nánai tények blog oldalán

14. 5. 2008

Obedy pre dôchodcov v školskej jedálni.

Veľkokrtíšski dôchodcovia nad 62 rokov a invalidní dôchodcovia sa môžu stravovať aj v školskej jedálni v III. základnej škole na Poľnej ul., kde dostanú obed za 45 Sk. Niektorým dôchodcom privezú obedy aj domov. Tí, ktorí chodia na obedy sami, ako aj tí, ktorým je donáška zabezpečená do domu, si túto službu veľmi pochvaľujú. Príspevok na stravovanie dostávajú občania na základe písomnej žiadosti, ktorú posudzuje komisia pre sociálne veci, zdravotníctvo a bývanie.

/zdroj :obecné noviny vydanie č.16/

4 komentáre:

Tibor povedal(a)...

Igaz hogy Nagykürtös egy járási város,kicsit más költségvetéssel de igéret volt Nánán is hogy idézém :"Az étkezdében bővíteni az ebédek számát igény szerint a nyugdíjasoknak ".Lehet hogy nincs igény ,vagy más a probléma ,nem tudom.Van aki tudja.

Kormos László povedal(a)...

Azt írod, nem tudod, van-e igény, vagy nincs. Érdekes, nánai lakos vagy, ismered a képviselőket, a polgármesternőt, mégse tudod mi történik a faluban?!

Most kipróbáltam, mennyire nehéz hozzájutni ehhez az információhoz. Felhívtam telefonon a polgármesternőt, s megkérdeztem, mi a helyzet a nyugdíjasok étkeztetésével. Elmondta, hogy a legolcsóbb megoldás, mellyel rendelkezni tudnak 60,- Sk/ebéd. A nyugdíjasok nem tartottak igényt az ebédre ilyen ár mellett.

Ezt az információt valószínüleg rövidebb ideig tartott megszerezni, mint a blogbejegyzést megírni...

El kell gondolkodnom, hogy eme blognak mi a valóságos célja, az építés vagy a rombolás?!

Tibor povedal(a)...

Egyetértek ,aki a régi helyet újat akar bizony a régit le kell rombolni,nem minden esetben ,lehet átalakítani is /de te ezt jobban tudod/.Legyen az konkrét épület,önkormányzat akármi.
A bejedzésemhez :
1.2006 -ban név szerint tudtam kik az igénylők erre a szolgáltatásra,hogy most nincs igény nem voltam benne bisztos de nem is az a lényeg tudtam e ,vagy sem. Elsősorban az árnak lehet köszönni.60,- Sk/ebéd Nánán ez nem fog menni.
2.A példát azért hoztam fel mert máshol lehet pl.45,- Sk/ebéd árat is elérni.
3.Ez Nánán is elérhető volna ha nem mennének a pénzek oda ahova totál felesleges ,nem beszélve olyan költségeket amit meg lehetett volna spórolni mondjuk munkákért amit a falu ön erőből is el tudott volna látni és stb...Csak szervezés kérdése /ezt megint neked nem kell bizonyítani/.
Van is rá konkrét javaslatom amit majd ha el jön az ideje majd prezentálok ,hogy hogyan lehet ezt a szolgáltatást Nánán realizálni.
4.Nem beszélve arról hogy a nánai nyugdíjasok /és nem csak ők / nagyon is megérdemelnék Matuska Zsuzsától ezt a szolgáltatás.Én sohasem állítottam és állítom hogy nem tett semmit az érdekükben és a faluért ,de nyilván elismered te is, hogy sokkal többet lehetne, és lehetett volna tenni.
4.Hát ezt próbálom prezentálni a blogban,lehet hogy nem sok sikerrel.Mindet kezdett nehéz mondja a mondás ,majd kialakulnak a dolgok.Hogy építő vagy romboló,majd elválik a jövőben.Ezen neked totál fölöslegesnek tartom a gondolkodást ,ez ne legyen a te problémád ,de hát te tudod .... .

Kormos László povedal(a)...

A mai árak mellett a 60,- Sk nem sok.

Abban igazad van, hogy önerőből sok mindent olcsóbban is meg lehet oldani. De ehhez a megoldáshoz a falu összefogására volna szükség, arra, hogy Te és mások feláljanak és felkínálják a munkájukat a község javára, önzetlenül.

És máris itt a nagy lehetőség, megmutatni a falubelieknek, micsoda lokálpatrióta vagy. Kezdeményezz egy civil szerveződést és mutasd meg, hogy kell ezt megoldani.