Vítam Vás na stránkach blogu Nánanské reality,üdvözlöm önöket a Nánai tények blog oldalán

3. 5. 2008

Királyrév / Kráľov Brod/ példája.

Az 1187 lakost számlaló faluban már rég rájöttek arra hogy a fejlődésben a kulcsszó a pályázatírás mondja Racsko úr a falu polgármestere.

2003-ban a község 17 benyújtott pályázatából 13 volt sikeres, 9 közülük pénzt is hozott. 2004-ben az arány 12 : 4, 2005-ben pedig 14 : 7 volt. 2006-ban „javult fel” ismét, mégpedig 16 : 11-re. 60 pályázat, 36 sikeres – ez a 2002-től 2006-ig terjedő megbízatási időszak mérlege, a község több mint hat és fél millió koronával lett gazdagabb.

/forrás : Vasárnap 40.évfolyam, 38.szám /

Nánán mennyi / nagyobb /pályázatot nyújtott be az önkormányzat a falu fejlesztésére 2002 –től mostanáig?

Megszűntek a szolgáltatások : fodrászat , hentesüzlet, orvosi rendelő a lakosság száma csökken.

2006 –ig/ amíg az MKP kormányon volt/ a politikai helyzet is sokkal kedvezőbb volt a pályázatok terén mint most . Minisztereink, államtitkáraink voltak. Közülük többen is itt jártak a faluban / az akkori MKP vezetés meghívására/, csak meg kellett volna őket keresni ügyeinkkel , kéréseinkkel / iskola, park , kultúrház, camping, kaszárnya , irodaház/ . Más polgármesterek ezt tudták hogy kell csinálni . Az irodában ülve várni a sült galambot , hogy majd valaki valamit intéz, meg a hivatalos leveleket várni, kevés. Az ügyek után menni kell – ez mindig így volt. Vajon polgármesterünk hányszor volt Pozsonyban pl. valamely minisztériumban??? Egy alkalommal is helyettesét küldte el , aki pedig nem volt tájékozott az adott ügyben. Ilyen ember a hivatalban lehet , hogy megfelelt , de ügyet intézni nem tud. Aki nem hiszi járjon utánna.Mondjon ki mit akar a tényeket nem lehet kimagyarázni ,megcáfolni akár hiszik akár nem.

Egy érdekes felmérés minek alapján,és kinek mennek a „dotációk „ jelenleg Szlovákiában bővebben itt > > >

Žiadne komentáre: