Vítam Vás na stránkach blogu Nánanské reality,üdvözlöm önöket a Nánai tények blog oldalán

28. 11. 2010

Egy rövid vélemény.

         Kezdetnek szeretném hangsúlyozni hogy a választási eredményeket respektálni kell ,ha tetszik valakinek ha nem.Ez volt a többség döntése és mivel “demokratikus “ államban élünk ez így van – elméletileg.
Mondják ,hogy a háború után mindenki generális ,de képzeljék csak el (ezt még szabad) hogy ha :
  • három nappal a választások élőt lemond minden polgármester jelölt ,marad csak a Zsuzsa és az Angelika akkor mi is történt volna ? Számoljunk csak  122+93+45+42+18 = 320 ,(elnézést a hibáért ) A tanulságot vonja le mindenki magának,így nem fog menni és a Zsuzsának elméletileg a polgármesteri post de facto nyugdíjas állás.
  • na mármost tekintettel a Zsuzsa természetére (nagyon bosszúálló többek koszt,(bevallom én személyesen nem tapasztaltam)   félek hogy elkezdi az “ellenfelek” elleni bosszú hadjáratát, ami éppenséggel nem volna korrekt.
  • a Dudok Józsi remélem nem váltsa be az ígéretét, hogy lemond ,mert akkor nagy baj lesz .Tovább nem részletezem hogy mi lesz akkor .
  • A Bálint Khéli   de facto betölti majd Kohut Misi szerepét.A ki nem tudja, hogy most mit is mondtam ezzel annak úgy is mindegy. .Remélem hogy tévedek .
  • Még egy érdekes adat: 2002,2006 és2010-ben átlagban Nánán 60% megy szavazni a kb.900 szavazásra jogosult polgárokból .Ez kb 600-650 polgár ,ebből a Zsuzsa  több mint a felét kapta konkrétan több mint 300 szavazatot mind a három választáson.

23 komentárov:

nyitrai.angelika povedal(a)...

Kedves Tibor,
ha megengedi a blogján keresztül megragadnám az alkalmat, hogy köszönetemet fejezzem ki mindazoknak aki támogattak és biztak bennem. Valamint engedje meg, hogy felhívjam a figyelmét, hogy a számításiba hiba csúszott mert az ellenzékiek összavazata 320 és nem 290.Persze az sem biztos, hogy ezeket a szavazatokat az én számlámra írhatnánk, de ez lényegtelen, az emberek döntöttek. Az új testületnek én is sok sikert és kitartást kívánok, de, hogy nem lesz könnyű dolguk az már most biztos. Teljesen szétesett a falu és azt gondolom egy ilyen közegben sokkal nehezebb dolgozni, hiszen hiányzik az egységet megteremtő húzóerő ami nélkül nehéz célba érni.
Tisztelettel,
Nyitrai Angelika

Anonymný povedal(a)...

Kedves Angelika, nagyon sajnalom hogy ez a dolog igy alakult. En is mint sokan masok biztam benne hogy tortenik valtozas, sajnos nem igy lett. Nem marad mas mint osszetartani, es figyelemmel kovetni minden mozzanatat az uj kepviselo testuletnek. Itt most foleg a laktanya sorsat ertem, egyszeruen nem szabad hagynunk hogy ezt a nagy lehetoseg falu elszalasztja. Nagyon fontos lesz itt hogy a falu egybe huzon, es egysegessen mondja ki az akaratat, hogy ezt az ingatlant ELADNI NEM SZABAD! Sajnos megint nagyon sok abszolut nem kompetens ember is bekerult a kepviselotestuletbe, van ott uj naci-tol kezdve tenyleg minden. Hat nekik is sok sikerut munkajukhoz. Ellenzek sajnos ott is elnyomasban lesz.

Tibor povedal(a)...

Köszönöm a figyelmeztetést elnézést kérek ,elkapkodtam bevallom,nálam ez nem gond ha hibát követek el azt beismerni. Köszike Angelika.

Tibor povedal(a)...

Hát kérem szépen ez a nánai összetartás a gyakorlatban SZÓBAN mert a valóság - itt a bizonyíték hogy diametrálisan más.
Fő hogy sokan változást akartak stb.stb,szinte már unom írni is.

nyitrai.angelika povedal(a)...

Igen már szinte unalmas, hogy változást akarunk..., de talán a helyzet vagy az emberek nem érettek meg rá, egy biztos valami elkezdődött.Egy folyamat mely talán túl hosszú és unalmas, de lehet, hogy megéri a fáradtságot. Néhányan felálltak és ki merték fejteni a véleményüket, mertek szólni, tenni, akartak és én úgy érzem ha másra nem, arra jó volt ez a választási procedúra, hogy megmozdultak az emberek, kinyíltak a szívek. Nézzék csak meg a blog alján szereplő adatokat csak a mai napon 159 ember látogatta az oldalt és mindössze 4 hozzászólás volt...miért? Ha továbbra sem komunikálunk egymással , akár így akár úgy, a változás továbbra is csak egy álom marad.
Angelika

Anonymný povedal(a)...

Nagyon sajnálom az egészet. Változás nem lesz, nézzük csak meg a testületi tagokat szánalmas.Minden marad a régiben. Sajnos. Szerintem lett volna változás ha nem ennyien indulnak polgármesternek.És sok ember nem ért egyet ezzel az eredménnyel! Ez a falu szét fog esni!

nyitrai.angelika povedal(a)...

Nem fog, már szét is esett. A kérdés az, hogy össze-e lehet még fogni.Ami a sok jelöltet illeti, ha csak egz jelölt is lett volna akiben őszinte szándékot látok a falu sorsát illetően én lettem volna az első aki visszalépek. Nem volt bennem hatalomvágy, nagyon jó munkahelyem van és olyan kollégáim aki őszintén támogattak és segítettek mindenben, egy super csapat. Ami azt gondolom a mai világban igen ritka.
Azt hiszem még túl sok önös erő kavarog- vágy , indulat, hamis ígéret, önbecsapás. Várni kell , amíg a légkör kitisztul, valódi összehangoltságot csak önzetlenség és őszinteség szülhet.
Angelika

Anonymný povedal(a)...

Igen Angelika ha megnyerted volna ez minden így lett volna de ezt te is tudod, hogy nem ez lesz ezzel a felállással.Összhang meg önzetlenség? Ezek nem is ismerik azt. Szeretném tudni ki volt ott a bizotságban számlálni, mert mikor én voltam szavazni csak 3-man ültek ott.És azok is a Zsuzsa emberei.

Anonymný povedal(a)...

Kedves Angelika, engedj meg nekem egy kerdest. Nem volt olyan lehetoseg az 5 masik jelolt kozott hogy esetleg osszeulnetek, es visszalepnetek a masik javára? Hisz mindegyikteknek az volt az erdeke hogy valtozas tortenjen, vagyis mindegyiktek errol beszelt a gyuleseken. Nem probalkozott ilyennel senki? Ugyanez a helyzet parkanyban is, mindenki ugy tudta Oravec ur mar nem fog indulni, ezert beprobalkoztak, majd utolso napokban O is bejelentette hogy indul. Ez ez be is jott neki.

nyitrai.angelika povedal(a)...

Azt hiszem erre a kérdésre az előzőekben már választ adtam a részemről. Volt aki az utolsó pillantban felajánlotta, hogy ő visszalépett volna ha megtudtunk volna egyezni,de ez csak a hurok szorulása miatti kétségbeesésnek tudható be nem őszinte szándék vezérelte. sőt olyan is volt aki munkát ajánlott ha ő nyerné meg ... hát én nem egyezkedtem, nem alkudtam amint mondtam én nem hatalomvágyból indultam, azt szerettem volna elsősorban ha a légkör változik és a egységet teremtünk.
Ami a megegyezést illeti az volt az elképzelésem, hogy egy közös bemutatkozást hozzunk össze a polgármesterjelöltek és a független képviselőkkel, hát erre csak a Bonifác mert odaállni.Tisztelet neki.

Anonymný povedal(a)...

.........nemtudom mirol is beszélgetunk itt, hisz a választási eredmények meg vannak, maradt minden a régiben,Angelika te kiestél - amúgy sem zavartál sok vizet - békélj meg vele! Az eredmények nem voltak olyan szorosak, hisz a Zsuzsa vitt mindent, s legjobban teszi mindenki, ha ebbe belenyugszik!

Anonymný povedal(a)...

MATUSKA ZSUSZA MONDJON LE !

Anonymný povedal(a)...

hat igen... birka népnek birka eredményt

Anonymný povedal(a)...

De csak a birka népnek. Ne felejtsük el, hogy sokan nem a Zsuzsára szavaztunk. Hát nemtudom nem e kéne tüntetni ellene? :-)

Anonymný povedal(a)...

Mindenkinek megvolt a lehetosége hogy vegye a fáradságot, s menjen el szavazni. Az eredmény ellen nincs apelláció, s az okos ellenfél szó nélkul elfogadja az eredményeket. Kár azon gondolkodni hogy mi lett volna ha.... az a ha ott van. Amugy meg ugyan talpán legyen a Zsuzsán kívul az a polgármester, aki elkiselné a híres MKP tagokat! Na itt kezdodnek a problémák! Ugyan nézzuk már meg kik is vannak a testuletbe! Ugyan már! Aki valamire valo ebben a faluban, aki ért a vállakozásokhoz, tanult, jogban jártas, ismeri a kiskapukat, s valamit már elért, ugyan miért nem jeloltette magát? Megmondom! Azért, mert ebbe a csapatba senki sem akar tartozni, s ez valaminek már a bizonyítványa!

Anonymný povedal(a)...

Angelika, leszel Te még polgármester Nánán. A szavazók többsége NEM Zuzsát választotta. Szerintem a "mamikák" szavazatai döntöttek - ők tudják miért. Addig is - remélem -járunk hozzád gyógyszerész tanácsért a patikába.

Anonymný povedal(a)...

Amíg az a nyomorék 300 ember nem hullik el a Zsuzsával az élen nem sokat tudunk tenni. A képviselők között is csak a Dudok Józsi meg a Juhász Marika ér valamit. A többi??? Csak bólogatni tud, azt is csak akkor ha megtanítják őket... De Nánán meg ez is megfelel. Volt lehetőség leváltani Zsuzsát mikor a Kanička Tibor indult. Akkor is nagy szavak voltak, hogy megcsináljuk... Hová tüntek akkor az emberek??? És akkor csak 2 jelölt volt!
üdv mindenkinek!
C.

Anonymný povedal(a)...

azert mert csak most elolszor voltak normális ellenkandidátok - nyitrai meg a stano - de hogy mar most se sikerult aszt nemértem.En nem igy ismerem a nanaiakat.

Anonymný povedal(a)...

Ha nekünk semmiképpen nem a Zsuzsa kell akkor jó lett volna a Tibor is!!! Adhattunk volna neki egy esélyt, hogy mutassa meg mire képes! Ha nem jó, lettek volna más jelöltek mint most! Szerinted miért volt ennyi jelölt? A pénz miatt? Nem hinném... Sokkal inkább azért mert elegük lett abból ami itt folyik! Esélyt sem adtunk Tibornak!!! Melyik a jobb? Zsuzsa vs. Tibor??? Á, Tibor biztos nem, Zsuzsa sem jó.... Akkor inkább nem megyek el szavazni. Hát ennyit arról, hogy Nánán változás kell! A lehetőség ott volt akkor is meg most is. Ha meg a pénzre hajottak...Nos, itt az eredménye. Változást akart mind a saját pénztárcájában? Lehet...
Miért nem mondtak le a többiek az Angeli javára? Utólag már kár okoskodni. Nánaiak, ezt ismét elkúrták!
C.

Anonymný povedal(a)...

Na most én azt nem értem, miért is kellett volna akárkinek lemondania az Angeli javára? Ha jol tudom az elmúlt 4 évben semmit se tudott felmutatni, hogy igen, ez az én munkám gyumolcse. Ahogy olvasgatom a hozzászóllásokat, az Angelika már most kibeszél mindenkit, tehát szerintem ugyan az lett volna mint jelen esetben, csak pepitában. Az o férje sem áll ugy munkahelyileg hogy húha, ezért ugyan biztos jól jott volna neki is egy kis plussz.
Ha már valaki, aki e posztra rátermett ember, az a Stano Jancsi, ugyanis ennek a falunak egy rettento eros kézre / férfi kézre/ lenne szuksége. A bájcsevegéssel ugyanis a mai világban nem sokra megyunk. Remélem Stano úr 4 évmúlva újra megpróbálja, mert igenis esélye lenne. Ha az iskolás és óvodás szulok, nameg a rokonság az Angelit nem nyomta volna, ugyanott lenne mint a Stano. ERROL ENNYIT.

Anonymný povedal(a)...

Egyetértek azzal, hogy ide férfi kell! Viszont nem a Stano! Leszerepelt mint üzletember, családfenntartó egyaránt... Angelika pontosan az iskolások és óvodások miatt volt esélyes. Stano semmiért...
Neki is csak a pénz kell, meg a laktanya... Véleményem az, és emellett kitartok, hogy minden jelölt a saját zsebét akarta megtömni. Nézzük sorban... Angeli gyógyszerész fizetése és ahogy említették a férje pénze is elég karcsú...
Stanonak romokban a cége...
Matus Gabinak valószínüleg kevés a nyugdíja
Ági önkormányzati alkalmazottként nem valószinu hogy úszik a pénzben...
Kohút Misi pedig a léhütők példaképe lehetne...
Miért nem indul egy olyan mint az Uzsák, Dobsony, a Mikus Sanyi, Góra, Béres,Hogenbuch, Dobsony, Valent... és még sorolhatnám a jobb anyagi helyzetben élőket... Ezen is elkéne gondolkodni egy kicsit. És ha indult volna a Juhász Marika? Megválasztották volna? Toronymagasan nyert a képviselők közt...

Anonymný povedal(a)...

Na a képviselők ott is mindenki maradt ugyan úgy szinte. Azon sem változtattak, sőt még az újak akik bekerültek sem sok vizet fognak zavarni.Ebből is látszik, hogy az embereknek nem kell a változás!pedig ebben a faluban van sok középkorú is,de szinvonalas megmozdulás kevés amire el is jönnek, mert szép és kell is a hagyományokat őrizni és ápolni de haladnunk is kéne a korral. A kicsikre és a szüleikre itt nem gondolnak. Csak az ifjúság meg a nyugdíjasok

Anonymný povedal(a)...

A testulet majdnem ugyanaz mint 4 évvel ezelott. Akik kiestek, azért sem kár, ugyanis ok se adtak semmit sem a falunak. Itt mindenki csak a bábu szerepét játsza! Nézzuk meg mit is tettek ezelott 4 évig!! Hiába volt ott a Nyitrai, hiába a Kohút! Úristen!!!! Oszt még azt írta valaki Leszel te még Angelika polgármesterno Nánán! No , attol védjenek bennunket mán meg! Egy újabb semmittevés lenne megintcsak.
Ami az eros férfikezet illeti, egyetértek!!!!!
Egy jo eros férfikéz helyre tenné itt a dolgokat! Méghogy szeressuk egymást meg blabla. Na akárki is lehetne a polgármester, ha a Juliskanéni meg a Mariskanéni nemférnek ossze, ezen ha ok saját maguk nem változtatnak, akkor senki. Na így van ez!