Vítam Vás na stránkach blogu Nánanské reality,üdvözlöm önöket a Nánai tények blog oldalán

30. 11. 2010

Informácia o osude kasární .

Vláda SR na svojom zasadnutí konanom dňa 24.11.2010 prijalo uznesenie č.814 :
  k návrhu na vyslovenie súhlasu s bezodplatným prevodom vlastníctva majetku štátu v správe Ministerstva obrany SR ,Číslo materiálu:  42461/2010
Vláda A. súhlasí
A.1. s bezodplatným prevodom vlastníctva nehnuteľného majetku štátu v správe Ministerstva obrany SR, uvedeného v prílohe tohto uznesenia, v zmysle zákona č. 172/2004 Z. z. o prevode vlastníctva nehnuteľného majetku vo vlastníctve SR na obec alebo vyšší územný celok v znení neskorších predpisov.
Nehnuteľný majetok štátu v správe Ministerstva obrany Slovenskej republiky schválený k bezodplatnému prevodu.
 Výpis z uznesenia - bod 12 - " Bezodplatný prevod vlastníctva nehnuteľného majetku štátu v správe Ministerstva obrany SR obci Nána v zmysle § 3 zákona č. 172/2004 Z. z. o prevode vlastníctva nehnuteľného majetku vo vlastníctve Slovenskej republiky na obec alebo vyšší územný celok v znení neskorších predpisov. Majetok tvorí:
objekt: Kasárne kpt. Nálepku"
POZOR NA TERMÍN :
Ak vláda rozhodne o prevode majetku štátu, ministerstvo alebo organizácia zašle obci alebo vyššiemu územnému celku určenému v rozhodnutí vlády návrh darovacej zmluvy do 30 dní odo dňa rozhodnutia vlády. Ak nedôjde k uzatvoreniu darovacej zmluvy do 30 dní odo dňa doručenia návrhu darovacej zmluvy obci, ministerstvo alebo organizácia je povinná ponúknuť tento majetok vyššiemu územnému celku, na ktorého území sa majetok štátu nachádza. (§4odst.1 zákona172/2004 Z. z.   )
A potom už to treba len racionálne využiť v prospech obce !!!!!!

1 komentár:

Tibor povedal(a)...

Bodaj by to bolo také jednoduché,v každom prípade to bude veľká skúška pre novú samosprávu tu sa nekompromisne prejavia ich prednosti,ústretovosť a hlavne zmysel pre podnikanie.Jedno je isté osud kasární bude sledovať stovky nánanských očí,či sa to bude páčiť niekomu ,alebo nie.