Vítam Vás na stránkach blogu Nánanské reality,üdvözlöm önöket a Nánai tények blog oldalán

21. 4. 2008

Folyamatban van a felujítás.




Fantasztikus tempóval folyik a park felújítása állítólag egy komoly "tervező-rendező" irányításával..... a falunapig kész lesz mondta a polgármester asszony.


9 komentárov:

Anonymný povedal(a)...

Én személy szerint inkább egy kellemes kis parkban sétálgatok családommal, mint egy bozótos, benott, szeméttel teli parkban. De ki tudja? Kinek a pap, kinek a papné.

Anonymný povedal(a)...

Nem értem hogy is gúnyolhat ki On bárkit is, akit nem is ismer. Sértonek érzem a tervezonore kitett idézojeleket. Miért is kellett? Ez a park a miénk lessz, mindannyiunké. Az Oné is tisztelt Kanyicska úr!!!!!!

Anonymný povedal(a)...

Kedves Névtelen!
Olvasva a Bajtai példát felmerül bennem a kérdés, hogy azt a szerencsétlen parkot mi magunknak Önerőből nem tudnánk megcsinálni? Miért nem lehetett volna meghirdetni a lakosságnak, hogy nyújtsanak be terveket és várható költségeit a projektnek... Legjobbakat pedig kiválasztani és közösen dönteni. Így most kapunk valamit ami vagy tetszik vagy nem. Annyi ügyes ember van a faluban (lásd tavaly az alkotótábort), miért kell nekünk ezért is fizetni? Mert ugye, ez a MI pénzünk is? Nem lehetett volna jobb helyre tenni?!

Tibor povedal(a)...

Nem ált szándékomban gúnyolni,megsérteni a tervezőt nem az a lényeg,nem is tudtam hogy nő mondjuk.A párkányi parkra most írtak ki pályázatot, itt miért nem lehet megkérdezni a falubelieket , ha ez a falunak készül??? Nem beszélve arról hogy lehetett volna ott egy kis játszótér is a gyerekeknek ,elvégre az idősebb nánaiak tudják hogy valamikor bizony az is volt a parkban hajóhinta meg körhinta is bizony, nem csak a szökőkút.

Anonymný povedal(a)...

Szép napot kivanok! Meglepett az oldal létrejötte. Vegyes érzelmeket váltott ki belölem. Az elgondolás, az ötlet nagyon jó: nem csak nekünk, csak rólunk!. Nagyszerü, csak az oldal alkotója elkövetett egy hibát. Tartalmilag csupa sértés, személyeskedés, rágalom. Az elsö benyomás nagyon fontos, legyen szó bármiröl. Hát rám olyan hatással van az oldal, amelyet nem lehet szépen megfogalmazni. Milyen jogon kérdöjelezi meg ön, Kanička Tibor mások szaktudását, munkáját!? Ezt azok nevében is kérdezem öntöl, akik szakmájukból élnek, szakmájuknak élnek. Kérdezem önt: Mire vitte ön a szakmáját illetöen? Ugy gondolom jogos a kérdés, ha már kételyeinek adott hangot. Végülis rámutat az oldalon a jó dolgokra is meg a problémákra is. A problémák azért vannak,hogy megoldják öket. De mindennek kell határt szabni. Rágalmakkal, sértéssel szerintem nem lehet jó úton haldni a problémák megoldása felé. Már sokszor találkoztam az ön által kifejtett véleményekkel, és most nem csak Nánára gondolok. Én nánai lakos vagyok itt élek, ebböl kifolyólag követem falunk sorsát, fejlödését. Az az egy kérdés motoszkál a fejemben, hogy az elmúlt 18 év, és erre nagy hangsúlyt fektetek, nagyon sok mindent hozott falunk számára, nagyon sokat fejlödött a falu, mára már olyan szintet ért el a fejlödésben, hogy bármilyen változás történik az már nem szembetünö, de sajnos, és ne vegye sértésnek, az ön személyével egyáltalán nem találkoztam az elmúlt 18 év során. Tehát jogos a kérdés: mit is tett ön a falu fejlödése érdekében? Milyen szerepet is játszott az elmúlt majd 2 évtizedben a falu fejlesztésében, formálásában? Sajnos nem találom a választ a kérdésre. Szerintem nem is fogom. De elnézést, ha ez nem így volna. Arra a kertészre azért fognak emlékezni, hiszen a munkájából kifolyólag tett valamit falunk változása érdekében, de ha átolvassa ezt az oldalat, szerintem kialakít egyfajta véleményt a nánaiakrol, többek között rólam is, hisz nánai vagyok, ami nem biztos hogy a valóságot fogja tükrözni. Ez az én véleményem. De nem szeretnék leragdni csak a kertészre tett megjegyzésénél. Végül is megalkotta ezt az oldalat, ami szép és jó, csak kár hogy nem arról szól amiröl szólhatna, rólunk nánaiakról. Fent az egyik hozzászóló véleményével teljes mértékben egyetértek: a problémákat együtt, közös erövel oldhatjuk meg, bárki is vezeti a falut, lehet hogy egyszer ön vagy én vagy valaki a faluból. Tisztelettel!

Anonymný povedal(a)...

Tisztelt Jelenlévők !
Véleményem szerint mindenképp felújításra szorult a park állapota, mert az előző századra emlékeztető látkép nem mindenkit töltött el a nosztalgia átható érzésével.
Talán jogosan merül fel bennem a kérdés, hogyha sokaknak ennyi kreatív ötlete támad, akkor azt miért nem hangoztatják a képviselő testületi gyűlésen civilként is akár, vagy ha esetleg éreznek önmagunkban esetleg némi elhivatottságot, akkor miért nem indulnak képviselőként a választásokon???
Sajnos azt tapasztalom manapság (de nem csak ) a faluban, hogy mutogatni és másra köpködni a legkönnyebb,ám civilként tenni valamit a faluért, az már talán sok lenne. Könnyebb azt mondani, hogy "majd a falu tegyen értünk, nemde"..., én meg inkább a kosár mellé dobom a szemetet és nem veszem fel, mégha mellé is esett, mert az oly megterhelő lenne felvenni...
Mindig is azt vallottam, hogy csak is azután kezdek el kritizálni, mihelyst csinálok valami "ellenintézkedést" az én hibáim kijavítására is...
A játszóteres megoldást én is elképzelhetőbbnek tartottam volna, de azt hiszem, hogyha a későbbiekben mégis létrejönne, valahogy csak megfér a kettő egymás mellet.
A sziklakertes megoldást pedig azért tartom frappáns megoldásnak, mert sajna olyan világot élünk hogy ami nincs lebetonozva, vagy lehegesztve, annak lába kél. Bár attól tartok valakinek még a kövek is megtetszenek majd. Mégis csak könnyebb lesz majd innét ellopni, mint kimenni a Garampartra és szedni a kedvünkre szabott méretű és formájú köveket, nemde...Sőt! Az ide ültetett fák sem lesznek majd biztonságban.
A fantasztikus tempó miatt csak azt tudom tanácsolni Kanicka Úrnak, hogy menjen és segítsen munkanélküliként, mintsem nem belelátva a haladás okának lassúságába, bárminemű obszcén és gúnyolódó megjegyzésekkel illesse az itt dolgozókat és munkájukat.
Ha Ön csak az miatt hozta létre ezt a lapot, hogy "felpörögjön" a választásokra és minél több ember szavazatait nyerje meg, akkor azt talán másképp és normális, nem pedig MSZP-FIDESZ fajta háborúzással kéne. Eme oldalra fektetett idejét inkább töltse hasznosabban. Pl. olvasson! Az magára fér, már csak a helyesírási és fogalmazási módszereiből kifolyólag is...

Anonymný povedal(a)...

... miért nem hangoztatják a képviselő testületi gyűlésen civilként is akár, vagy ha esetleg éreznek önmagunkban esetleg némi elhivatottságot, akkor miért nem indulnak képviselőként a választásokon???....
Jogos a kérdés, de miért van az, hogy a gyűlésekre annyi ember jár, hogy 1 kezemen megszámolom?

...A fantasztikus tempó miatt csak azt tudom tanácsolni Kanicka Úrnak, hogy menjen és segítsen munkanélküliként....
Már bocsánat, de ez egy rágalom, ugyanis családbarátként jól tudom, hogy Tibor januártól dolgozik.
Ami meg a műveltségét illeti talán enyhén alulbecsülte. Egyetlen ember nincs a Földön aki mindent tudna, de Tibor az egyike azon kevés emberek közül akik valamit nem tudnak, akkor tudják hol keresni. És kimerem jelenteni azt is, hogy ha a Blog szlovák nyelven lenne akkor jóformán senki nem írna ide, mert itt a szlovák valamiért idegen nyelvnek számít...
Üdv.

Anonymný povedal(a)...

hat azért engedtessék meg kikérni magunknak nánaiaknak és alábecsülni a nánai lakosokat. valószínü hogy aki ezt az oldalat kitalálta annak is eljutott a tudatáig, hogy Nána föleg magyar lakta telepulés, ami nem baj de ha ugy gondolta volna a kitaláló, miért nem kezdeményezett szlovák oldalat? kedves névtelen társ, gondolkodjon mielott irna. rágalom a mi ( a többes számot merem használni mert szerintem nem csak nekem sértö )számunkra hogy ennyire alábecsuli a lakosok tudását, ha meg Ön is nánai, szép véleménnyel van a faluról.

Anonymný povedal(a)...

Az még rendben van, hogy magyar lakta terület és nem állt szándékomban alábecsülni senkit. De legyünk tisztában azzal is, hogy az ország ahol élünk Szlovákia, hivatalos nyelve a szlovák és szégyennek tartom, hogy az emberek nem beszélik ezt a nyelvet. És akinek szlovák iskolái vannak és véletlenül magyarból helyesírási hibákat csinál azzal már egyből vagdalkoznak. Kívancsi lennék arra, hogy aki magyar iskolát végzett, mekkora helyesírási problémakkal küzd szlovák nyelvből. Hozzáteszem, a hiba már ott van, hogy a magyar iskolákban nem tanítják kellőképpen a szlovák nyelvet. Veszek egy konkrét példát amit egy tanárnő mondott a diákoknak: Az ember szlovákra fordítva človek, plurálban emberek ami ugye ľudia. A tanárnő szerint pedig človekovia! Ezt csak azért hoztam fel példának, hogy nem kéne ócsárolni az embereket a helyesírással vagy éppen a fogalmazásokkal. Vagy ez már esetleg arra megy ki, hogy ha már másba nem tudunk belekötni akkor ez biztos nyerő lesz.
Ami meg a véleményemet illeti a faluról azt nagyon szívesen megírnám, de félő hogy megköveznének a nézeteim miatt.