Vítam Vás na stránkach blogu Nánanské reality,üdvözlöm önöket a Nánai tények blog oldalán

19. 4. 2008

Egy levél a laktanyáról

MINISTERSTVO OBRANY SR

sekcia obranného plánovania a manažmentu zdrojov

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Bratislava 11. septembra 2006

Vážený pán.....

Váš list číslo/zo dňa Naše číslo Vybavuje/telefón

SEOPMZ-155-483/2006-OdPOI Mgr. Al-Sbenatyová

0960 313 048

Vážený pán ............

dňa 2. septembra 2006 ste požiadali Ministerstvo obrany SR o poskytnutie informácie v zmysle zák. č. 211/2000 Z. z. o slobodnom prístupe k informáciám, ktorá sa týka naloženia s nehnuteľným majetkom štátu v správe Ministerstva obrany SR – Kasárne kpt. Nálepku v k. ú. Nána. Vaša žiadosť bola postúpená na vybavenie sekcii obranného plánovania a manažmentu zdrojov Ministerstva obrany Slovenskej republiky, na základe čoho uvádzame.

Objekt Kasární kpt. Nálepku je pre Ministerstvo obrany Slovenskej republiky prebytočným majetkom štátu. Ministerstvo obrany Slovenskej republiky, ako správca majetku, je povinné s ním naložiť podľa zák. č. 172/2004 Z. z. o prevode vlastníctva nehnuteľného majetku vo vlastníctve Slovenskej republiky na obec alebo vyšší územný celok v znení zák. č. 657/2005 Z. z. V zmysle citovaného zákona bol predmetný majetok ponúknutý štátnym rozpočtovým organizáciám a štátnym príspevkovým organizáciám, ktoré oň však neprejavili záujem. Keďže ponukové konanie nebolo úspešné, Ministerstvo obrany Slovenskej republiky bolo povinné ponúknuť majetok obci, na ktorej území sa nachádza, t. j. obci Nána. Na ponuku obec Nána reagovala kladne - s prevodom predmetného majetku súhlasilo obecné zastupiteľstvo. Ministerstvo obrany Slovenskej republiky predloží návrh na prevod vlastníctva vláde Slovenskej republiky, keďže v zmysle citovaného zákona sa prevody vlastníctva realizujú na základe jej rozhodnutia. Po súhlase vlády prevedie Ministerstvo obrany Slovenskej republiky predmetný majetok štátu do vlastníctva obce Nána.

S pozdravom

Ing. Michal Ď U R K O V I Č

generálny riaditeľ

poverený riadením

1 komentár:

Tibor povedal(a)...

2007 szeptemberében rendezett falugyűlésen erre a kikért infóra mondta nekem a polgiaszony hogy "ártottam a falunak "Lehet hogy ártottam de nem a falunak,hanem neki, mert ez a levél is bizonyítja hogy a falu már sept.2006 elöt már tudta mi lesz a laktanyával.És azóta csak várnak ,várnak mint aszt a videó is igazolja a "papírra".véleményem az hogy a papírra nem várni kell ,hanem tudni kell ELINTÉZNI amire mostanáig nem voltak képesek.Ěs ha netán a laktanya nem lesz végül is a falué tudni kell hogy MEGKÁROSÍTOTTÁK a falut több milkó koronával.Ez már szinte büntetendő !!!!