Vítam Vás na stránkach blogu Nánanské reality,üdvözlöm önöket a Nánai tények blog oldalán

22. 4. 2008

Ismét bizonyítottak.... menyirre rugalmasak,hatékonyak.

A mai (2008.április.22) önkormányzati gyűlésről szeretném megosztani tisztelt olvasóval tapasztalataimat. Őszintén megmondva gondban vagyok, mert nem tudom hogy is kezdjek hozzá. Elnézést kell hogy kérjek, de az a véleményem hogy a képviselő testület egyáltalán nem áll a helyzet magaslatán. Más szóval nem tudják az alapvető dolgokat, törvényeket, de szavazni azt tudnak hatékonyan ésrugalmasan.

Hogy konkrét legyek röviden /a programból, ami figyelmet érdemelt /:

  • Kész 2007-től a projekt ami a "CAMPING NÁNA" modernizálását ,rekonstrukcióját illeti, gondolkodtak mi is legyen most tovább, elintézni az építkezési engedélyt,vagy kiírni a „verejné obstarávaniet“ ,vagy pénzt kellene rá szerezni /40 mill Sk./ áthidaló kölcsönt, esetleg EÚ pályázatot, erre jönnek a kérdések: Hogy mükodik a pályázat ? Én nem tudom, hogy működik ez pontosan ?, Hol jelenik meg a ...... és meg folytathatnám .

Továbbiakban a polgármester asszony információkat közölt a testülettel mind például :

  • A kastély el van adva mondta felháborodottan, de hogy eddig mit tett annak érdekében hogy a község-é legyen, arról nem beszélt
  • A ZSVAK gyűlésről ahol részt vettek a polgármesterek pedig arról informált szintén felháborodva, hogy a falukban ahol kevesebb a lakosság mint 2000, szóba se jöhet a kanalizáció 2013-ig. Azt persze nem említette, hogy már réges régen kész volt a „projekt „ a kanalizációra, pénz is volt rá csak a fene tudja miért nem lett befejezve. Tehát nem lesz kanalizáció és nem mi vagyunk a bűnösök, mondja majd a falugyülesen ,és lesz aki ezt majd el is hiszi.
  • Ami figyelemre méltó volt nekem az az információ ami a falu hivatalos internetes oldalát illeti hogy megkezdödöt az oldal feltöltése. Kíváncsian várom, hogy mivel. Moderálni a községi hivatal alkalmazottjai fogják !
  • Elhangzott ott még szerintem egy „történelmi“ megjegyzés is de ígéretet tettem a kijelentőjének hogy nem fogom publikálni,és ez így korrekt .
  • és még egy érdekes információ :a Magyar Koalíció Pártja levében fordult a régió polgármestereihez, amelyben tájékoztatják azokat, hogy a "A kormányjavaslat illeték fizetését írja elő azok számára, akik mezőgazdasági földterületeken kívánnak pl. építkezni, ipari parkot létesíteni vagy utat építeni. Az illeték nagysága a földek minőségétől függ, vagyis a dél-, közép- és kelet-szlovákiai régiókat kötelezi a legmagasabb összegek fizetésére. Bővebben itt .......

Befejezésül : egyáltalán ne csodálkozzon senki hogy Nánán megállt a falunak a fejlődése. Tökéletesen bizonyítja ezt a mai önkormányzati összejövetel, kár hogy rajtam kívül nem volt ott más lakos, úgy hiteleseb lett volna a leírt szövegem. Tapasztalatból már tudom, hogy mindent ki tudnak magyarázni és megcáfolni.

2 komentáre:

Anonymný povedal(a)...

itt szeretnék megjegyzést tenni, mert ugy gondolom azért lett kitalálva ez az oldal hogy mi nánaiak ide irjunk. olvastam egy bejegyzést a párkányi oldalon. azt szeretném megkérdezni K.Tibortól, keményen bírálja a színházlátogatásokat, a kirándulásokat, amit persze nem csak az onkormányzat szervez, hanem a kulonféle szervezetek is, de ezt tudnia kéne uram, ha olyan jol informált. tehát a kérdés nagyon sok lehetoség állt on elott az évek során, hány alkalommal jelentkezett hogy szeretne pl. színházat látogatni? bírálni konnyu, de szerintem foglma sincs bizonyos dolgokrol.

Wassermann povedal(a)...

Nem csak bizonyos dolgokról, hanem rengeteg bizonyos dologról.
Ha lelkileg is jelen lett volna a gyűlésen és nem csak a laptopjával meg a tic tac-os dobozzal játszott volna gyermek módjára, nem írna badarságokat.
Az, ha valaki nincs képben az EU-s pályázatokat illetően, szerintem nem olyan nagy gond ( mert nem könnyű egy ilyet kivitelezni és ezenkívül pedig pótolható a tudás ), bár Kanicka Úr tökéleteségét elnézve, az Ő általa is megemlített tanácstalanságok mindegyik kérdésére biztos választ tudott volna nyújtani...
Esetleg ha Ön lett volna polgármester, gondolja, hogy akkor nem lépett fel volna ilyen tanácstalanság?
Magam sem tudhatom hogy, hol, mikor és mennyit beszélt munkájáról a polgármesterasszony, de az a tény, hogy nem említette a tevékenységét eme gyűlésen, lehet hogy pont az Ön tájékozatlanságáról tesz bizonyságot, mert lehet, hogy pont egy olyan gyűlésen beszélt erről, amelyen Ön, nem volt jelen.
Persze az is egyértelmű Kanicka Úr szavaiból, hogy a kanalizációval kapcsolatos problémák már réges-rég meg lennének oldva és minden zökkenőmentesen haladna azóta, ha Ő lett volna ott, azon a bizonyos ZSVAK gyűlésen a polgármester helyett.
Nevetséges...
Lehet, hogy az Ön nagy tudása kellene egy internetes oldal feltöltésére, mert azt a község alkalmazottjai nem képesek kivitelezni? Eme oldalon közzétett fogalmazással és helyesírással én ezt nagyon nem szeretném !!!
Talán most pont az Ön módszerével cáfoltam, cáfolom meg mindazokat a hülyeségeket, amiket itt közzé tett ezen az oldalon.
Gondolja csak át még egyszer, hogy az Ön által (tökéletes polgármester jelölt !!! )csak "hülye f..z vasutas"-nak (idézet a Kanicka féle modorált szépszavú kifelyezések szótárából, amit inmárott én jegyzetelek) titulált képviselő hozzátartozója is jelen volt ezen a gyűlésen, akitől pont Ön kérdezte meg illemtudóan, a gyűlés előtt pár percel, hogy " Maga meg ki? ".
Képzelje csak el mindenki, hogy ebből "a kár hogy rajtam kívül nem volt ott más lakos" hazugságból kifolyólag mennyi hitelesség lehet Kanicka Úr kijelentéseiben és ezen a honlapon még! De lehet, hogy az Ő számára nem mindenki ember, csak akivel egy követ fúj...Lehet mérlegelni. A megjegyzésemet pedig tessék bátran törölni, nehogy más valaki is tudomást szerezzen ezekről az elhallgatott tényekről. Minden bizonnyal minősíteni fogja magát, ha így cselekszik...
Az utolsó mondatára válaszolva:
Volt már az Ön számára is olyan döntése az önkormányzatnak, amiről elismerően vélekedett volna esetleg?