Vítam Vás na stránkach blogu Nánanské reality,üdvözlöm önöket a Nánai tények blog oldalán

24. 4. 2008

A Bajtai példa .

A polgármester úrnak és a képviselő-testületnek megvan az elképzelése arról, miképp édesgethetnék vissza az elköltözötteket,hogyan tehetnék ismét vonzóvá a falut.

A kulcsszó ebben az esetben is a bérlakás.2004-ben már átadtak egyet, s 2005-ben a falu újabnak az építését tűzte ki célul.

Nem ment minden zökkenő mentesen,problémák adóttak az Állami lakásfejlesztési alappal,de megoldották.

Okulva az esetből,a mérnöki véleményezés szakaszán túljutott harmadik községi bérház telkére vonatkozóan már rendezik a tulajdonviszonyt.

Mint ahogy szinte önerőből,de sikerrel megoldottuk a községi hivatal és a művelődési ház épűletének felüjítását, s létrehoztuk a nyugdíjas- és ifjúsági klubot .-szögezi le a „Vasárnap“ 17.számában a bajtai polgármester Struhár úr.Csak hozzáteszem hogy jelenleg Bajtának 380 lakosan van.

Bátorkodom megjegyezni, hogy Nánán ez is fordítva történt. Először szép hivatal, finom irodákkal, te meg „lakjál ahol akarsz“ jeligére műkodnek a dolgok. Nem is beszélve a csiga tempóról ami a telkek rendezését illeti.Bizonyíték rá bejegyzésem az önkormányzati gyűlésről.

Az a véleményem hogy Nána eddigi vezetősége kissé elaludta az idők szavát.

A kastély is elkelt / hála a nemtörődésnek a falu részéről/ pedig példaul menyi lákast lehetet volna ott létrehozni.

Érdemes volna leporolni a falu „gazdasági és szociális fejlődésenek tervét „ /PHSR –Plán hospodárského a sociálného rozvoja obce/, mert van ilyen, és mondjuk megváltoztatni a fontossági sorrendet ! Mert 40 millió koronába kerül a Camping Nána felújítása ami 3 fő épületből fog állni, befogadó képessége 40 fő lesz, az áthidaló kölcsönnek, ha lesz, havi 130.000 ,- Sk a törlesztése. Előfordulhat hogy 80 személyre lesz „jóváhagyva“ akkor minden a duplája lesz. Ez a tény nem fog megjelenni a Nánai lapban !

Az a véleményem, hogy nem ez a legfontossab dolog ami Nánán megoldásra vár. De ki tudja, ki mer szólni, meg minek ? Nánán jól van ez így .

3 komentáre:

Wassermann povedal(a)...

Az eddigiek szerint, amit itt olvastam a honlapon, én inkább soha többé nem venném elő azokat a "bejegyzéseimet", nemhogy még le is poroljam ...
Én mondjuk azt a kastélyt inkább a falu történelmét bemutató büszkeségként mutogatnám a turistáknak, mintsem szégyenkezzek, hogy egy ilyen épületből lakások lettek...
És a legnagyobb zagyvaság amit valaha ezen a honlapon olvastam az, most következik:
Még ha igaza is lenne Kanicka Úrnak, a kastély elvesztésének okát illetően( " hála a nemtörődésnek a falu részéről " ) akkor talán másodízben magának kellen elszámolnia azzal, hogy hogy tud ilyen nagy badarságokat kiötleni.
Komolyan mondom ehhez már tehetség kell! De akkor miért nem kamatoztatja a képességeit mondjuk a színjátszóknál?
Hallom nagyon jó csoport működik eme célból a faluban...
Ha igazán odafigyelt volna, nem a laptop kisded játékaival és a cukorkás dobozzal foglalkozott volna, akkor nem írna valószínűtlenségeket, tényként kezelve. Érdemes lesz majd Önre szavazni a választásokon - feltételezem nem hagyja ki a következő alkalmat sem - ha már ilyen dolgokra nem tud odafigyelni.
Azt hiszem "fantasztikus tempó" és leleményesség fogja jellemezni a falunk fejlődését, ha Ön kerülne, a bársony székbe.
Szóval eme gyűlésen a kemping újítását illetően a következő megoldások hangoztak el...
1.
Három épület, amely befogadó képessége 40 fő, ennek költsége 20 millió SK
2.
Hat épület, amely befogadó képessége és költsége értelemszerűen a duplája a fent említett első verziónak.

A tervek kivitelezésétől függetlenül mindenképp egy ház, a mozgássérültek számára kialakított berendezésekkel is el lenne látva.

Szóval ennyit a hitelesslgről...
Azon egyén, aki az adatokkal szolgált számomra, mindezt laptop és bárminemű jegyzetelésre alkalmas segédeszköz nélkül jegyezte meg!
De én mertem szólni, hiszen nincs ez így jól, hogy ilyen hülyeségeket közöljenek a világhálón hozzá nem értők...
Tisztelettel

Tibor povedal(a)...

Kedves Wassermann ,alias K.B.

vetessél már édesapádal magadnak egy laptopot,ha anyira bánt hogy valakinek van,megy egy csomag tic-tacot is.

Wassermann povedal(a)...

Kedves Tibor !
1.
Csodálkoztam volna, ha ennyi nyilvánvalo bizonyíték után sem jott volna rá, hogy ki az informátorom. De nagyon sajnálom,a nagyképuségével megint csak pofára esett mert, Wassermann nem K.B
2.
Ha csak abban éli ki gúnyolodo vágyait, hogy az inkognitos hozzászolokat, vagy eltalálva, vagy mellé trafálva megnevezze, akkor hajrá.
3.
K.B.- nak szerintem meg van laptopja, de benne legalább van annyi, hogy ne csak játszadozásra használja, hanem egyébb fontosabb dolgokra is.
4.
Az édesapja nélkul is meg tudta ezt venni, mivel hogy nem munkanélkuli és nem csak a primitív gúnyolodo honlaptoltés a hobbija.
5.
Csak 1 pl. !!!
Mi van akkor, ha K.B. tobbet kolt fogkrémre, mint szájszagot eltunteto tictac-ra?

De mi lenne ha végre válaszolna a hozzászolásaimban is fel tett kérdéseimre is???
Vagy ehhez tobbet kéne játszani a laptoppal???
Esetleg egy két doboz tictac is kárba vészne?