Vítam Vás na stránkach blogu Nánanské reality,üdvözlöm önöket a Nánai tények blog oldalán

19. 10. 2010

Tények,vélemények és értékelések - nánai önkormányzat 2002-2010 .

2002 - 2006 : 

Tények :

a.A Magyar Koalíció választási programja 2003 – 2006 Nána
  1. csatornahálózat kiépítésének folytatása
  2. környezetünk, közterületeink rendbetétele, utak, járdák javítása
  3. az autó kemping  korszerűsítése, falusi turizmus létrehozása
  4. a község fönntartása, az iskola és az óvoda zökkenőmentes működése
  5. a közvilágítás rekonstrukciójának folytatása  
  6. temető kerítésének befejezése, halottasház bővítés fagyasztóval
       Mindezek mellett fontosnak tartjuk a községi park rendbehozását, az állami gazdaság tönkremenőben levő épületei ügyének megoldását, a kultúrház fölszerelésének biztosítását, főleg ami a konyha és az öltözők részét illeti, a községi könyvtár, nyugdíjasklub és a fiatalok klubjának rendes működését, a régi kocsma épületének sorsát, a Hviezdoslav és a Jókai utcák közti átjáró út megnyitását, az autóbusz járatok átdolgozását, a faluújság további megjelenését. Külön figyelmet szentelni a szociálisan nehéz körülmények között élő lakosainknak. Fiataljainkat bevonni a közösségi életbe. Határon túli kapcsolatlétesítése főleg a kultúra és a sport terén.
A község anyagi helyzetének javítására, az egyes tervek elkészítéséhez megfelelő pályázatok kidolgozása, valamint tovább folytatni a kintlevőségek behajtását.
b. az MKP benne volt a szlovák kormányban, 3 minisztere is volt, e korszak értékelését
meghagyom a tisztelt nánai választókra

 2006 -2010  :  

Tények:

a. az MKP mem volt a kormányban
b. az MPK választási programja 2006-2010 Nána

1. A falu terület rendezési terve alapján építkezési telkek intézése bérlakások és családi házak építésére
2. A telkekhez közművesítés rendezése
3. A csatornázás folytatása az egész falu területem
4. Középületeink korszerűsítése, szolgáltatások bővítés
5. Munkahelyteremtés a községi épületekben
6. Biztosítani a falu zökkenőmentes működését , közvilágítás,
szemételhordás, középületeink, köztereink, temető, korszerűen felszerelt tornaterem és nyugdíjasklub
7. Iskola, óvoda és az étkezde további működtetése
8. Az étkezdében bővíteni az ebédek számát
9. Kiadni a faluújságot
10. A falu ingatlanjainak megóvása és bővítése
11. Kultúrházunkat és könyvtárunkat a kornak és az igényeknek megfelelően felszerelni és működtetni
12.Az elkészített tervek alapján pályázatok kidolgozása, benyújtása, szükséges anyagiak biztosítása és a tervek megvalósítása: a kultúrház és a községi park korszerűsítése szabadtéri színpaddal, valamint a kemping korszerűsítése
13. Támogatni tömegszervezeteinket és mindazon társulásokat akik a falu és az itt élő emberek érdekében teszik a dolgukat
14. Fiataljainkkal egyre szorosabb kapcsolatot kialakítani és bekapcsolni őket a közösségi életbe
15.Vállalkozóinkkal közösen kialakítani falunk további arculatát
16. Határon túli kapcsolataink bővítése és élmélyítése

      Ezek a 8 év rövid ,de igaz nánai tények (más szóval IGÉRETEK). Kérem szépen,mindenki értékelje ahogy akarja, mondjon véleményt amit akar a tény mindig tény marad ,és megcáfolhatatlan,meg lehet vitatni.
  Javítsanak ki ha valamilyen tény nem felel meg a valóságnak,
köszönöm szépen .
Tibor K.
   Az én véleményemet  egy kérdéssel kezdeném .Lehetet e volna többet elérni Nánán ez alatt a 8 év alatt ??? (van aki Matuskáné korszaknak nevezi)
   Válaszon  egyértelműen hogy IGEN .Ha megtanultak volna lobbizni a falu érdekében és figyelembe vettek volna bizonyos objektív szituációkat.(lásd a környékbeli faluk fejlődését)
Hogy  mit is jelent az hogy lobbizni ,( nem szeretnék senki oktatni,megsérteni) de aki nem tudja    elolvashatja    >>> ITT. 
Bárki is lesz a polgármester a következő időszakban  JÓ LESZ ha megtanulja a lobbizást a falu és a lakossága érdekében ( nehéz idők jönnek) .
üdv.

24 komentárov:

Anonymný povedal(a)...

Ebbol a 16. pont sikerult a legjobban!!!!!!!!!

Anonymný povedal(a)...

Meg jó ha van ismeretség -de itt csak rokonság van,meg nyugdíjasok akik újból meg is választják.

Anonymný povedal(a)...

Ez a BAJ, NAGY BAJ !!!!!!!

Anonymný povedal(a)...

Az egész önkormányzat magába nézhetne már egy kicsit!!! Remélem felborul a kis rendszerük - polgármesterestül képviselöstül eggyütt!

Anonymný povedal(a)...

Én azért hiányolok egy "Ki lessz Nánán képviselo"c. szavazást!!!

Tibor povedal(a)...

Véleményem szerint a falunak a jelenlegi helyzetben Ján Stano volna az ideális polgármester,minden tiszteletem a hölgyeké de eszt kívánja a falu érdeke.Sajnos hogy a többség nem így látja.

Anonymný povedal(a)...

Legyen már végre a falu érdeke az első helyen ,NE A ROKONI ÉS EGYÉB KAPCSOLATOK .Meggyőződésem hogy Stano mérnök többet fog elérni 4 év alatt,mint Matuskáné 12 év alatt,erre akár fogadok is bárkivel !

Tibor povedal(a)...

Ez az én véleményem is hogy Stano mérnöknek van olyan képessége,(szakmai-telkek,jogi alapok stb.)
ami garancia nálam hogy többet érjen el valóban.Lehet hogy ezért a véleményemért haragosokat szerzek,de ha reálisan gondolkodunk ez az helyes választás.
bocsika csajok-de én így látom.
tisztelettel

Tibor povedal(a)...

Ami a válaszomból kimarat:
aszt írja a Zsuzsa :...".én a második választási időszakomat fogom befejezni, ami ugyebár 8 évet von maga után" ,Zsuzsika nem is tudod milyen igazad van ! Úgy legyen !!!!

Tibor povedal(a)...

Super érdekes lesz a nánai MKP választási bulija - csiripelik ... hogy lesz nagy rumli-kipakolnak a képviselők .Mindenki menjen el aki tud majd fogják jelenteni mikor lesz ,all.meghívók is lesznek.
ILYEN MÉG NEM VOLT !!! Garantáltan izgalmas lesz.

Anonymný povedal(a)...

ez a legnagyobb pofatlansag Tibor, hogy egyik nap meg piros a masik nap mar fekete. a maga szavainak is ezek szerint annyi igazsagalapja van mint ennek a baromsagnak ezen az oldalon, en szemely szerint most a "csajok" helyeben jol megsertodnek es levonnam a velemenyem magaról, de szerintem igy is tesznek. ha valami mellett kiallok akkor elejetol vegeig kiallok mellette, ha jo ha nem jo, maga meg olyan mint egy szemtelen szelvihar jobbrol-balra, balrol-jobbra.az a szomoru hogy akarki is kovetkezik az elso olyan lepese utan ami az olyanoknak mint maga is, nem felel majd meg, ugyanugy fogja/-ák tamadni és hatba szurni, furkalni. szoval en mindenkinek kez es labtorest kivanok mmert szerintem aki odakerul ugyis megtapasztalja az emberi gyarlosagot, szemetseget, hazugsagot KEPMUTATAST....

Tibor povedal(a)...

Sejtem ki vagy de mindegy.Egyet leszögeznék:én aszt mondtam mindenkinek ,hogy sok sikert majd eldől a választásokon az eredmény.
Eszt montam Aginak,Gabinak al és a többi jelöltnek.A Kohuttal,Angelikával nem beszéltem,és kijelentem HOGY JÁN STANOT NEM IS ISMEREM,ha találkoznák vele bárhol nem tudnám hogy ki az -ez így igaz !!! Ez bőven elég válasz egy szemtelen, sértő anonim kommentárra.
Lenne bátorságod legalább a nevedet odaírni.Én oda merem írni,és amit állítok az be is tudom bizonyítani.Ha az vagy akire gondolok akkor csak sajnálni tudlak.Annak ellenére hogy személyesen nem ismerem Stano mérnököt,ismétlem akkor is Ő a legmegfelelőbb polgármester jelölt - de attól függetlenül továbbra is aszt mondom Ági ,Angelika legyen szerencsétek .Ezzel nem változik semmi.

Tibor povedal(a)...

A választások olyan mint az X Faktor vagy Miss Akárki, vagy akármi más verseny - CSAK EGY LEHET A BEFUTÓ .
Így már érthetőbb ,tisztelt sértődékeny anonim akárki.Ha véletlenül jelölt vagy,inkább most mondjál le "kár a gőzért".Azzal hogy én Stano mérnököt tartom a legmefelelőbnek ezzel korántsem aszt mondtam hogy a többi jelölt senki és semmihez nem ért.De öntsünk tiszta vizet a pohárba gondolkozzunk el azon ki miért is jelöltette magát.
Később erre is visszatérek és sok jelöltnek nem fog tetszeni az biztos.
no csá.

Anonymný povedal(a)...

Kedves Tibor, egyik szavaval ellentmondd a masiknak. Most ha nem ismeri vegkep "Stano mernokurat" hogy mer egyaltalan kijelenteni olyat hogy o volna a legmegfelelobb jelolt, mert o neki volna kepesetese stb. Hisz elobb mondta hogy megsem ismerne az utcan ha talalkoznanak. Ha pedig megszeretne ismerni, akkor eleg ha csak egy kicsit korbe kerdez a szomszedainal, lehet ok tobbet tudnanak rola meselni, es most ezzel nem akarok utalni semmire... Meg valami, en teljessen partatlan vagyok, nekem jelenlegi jeloltek kozul egyik sem felel meg. Matuska Zsuzsa 8 ev alatt bizonyitotta hogy keptelen egy kozosseg iranyitasara, tobbi jelolt kozul meg remelem egyik sem kapja meg a lehetoseget bebizonyitani ezt nekunk. Meg nem dontottem el kire szavazok. Sajnalom hogy On mar nem indult, kivancsi lettem volna eme bizonyos lobbizasara, de barcsak osszejott volna negy eve, lehet most sokkal massab lenne a helyzet, valoszinu most Onre szavaztam volna. Mar csak ezert a blogert is, es azert hogy ennyire figyelemmel koveti a falu mukodeset, ez nagyon szimpatikus. Kedves Zsuzsa, ha ezt olvassa, akkor Onnek is ajanlanam egy ilyen blog mukodteteset, ez egy nagyon jo ut arra hogy kapcsolatot tartson valasztoival, mar ha erdekli Ont az O velemenyuk egyaltalan. Talan egy-ket szobor avatas, es unnepseg kozott ez is beleferne. Szerintem. Udv.

Tibor povedal(a)...

Tisztel anonim,úgy látszik ide már csak névtelenül mernek írni ,de mindegy.Ami a Stano urat illeti nagyon is igaz hogy nem ismerem személyesen hogy félreértés ne essen életemben nem láttam,vagy ha véletlenűl láttam is akkor viszont nem tudtam a nevét érti ? Így már világos ,de mint embert ,lakost ismerem az régi ŠM dolgozóktól ,hogy kicsoda is micsoda,mire képes stb.no ez határozta meg nálam aszt a véleményt ,hogy ő volna a jó, vagy esetleg Matus Gabi ....
Sajnos hogy a Zsuzsa az elmúlt 8 év alatt annyira levitte e munkakör színvonalát(polgármester)Nánán .hogy vették a bátorságot a közvetlen dolgozók (Agi) és képviselők (Angelika és a Misi) hogy aszt hiszik ŐK IS TUDNÁK ILYEN SZINTEN EZT A MUNKÁT CSINÁLNI - NO EZ A BAJ .ÉRTIK???? VAGY MÉG ELEMEZZEM a TÉNYEKET aszt hiszem fölösleges.No ennyit.Végezetül vegyék már a bátorságot ne névtelenül ,írjanak vállalják már a felelősegét.
köszönöm.

Anonymný povedal(a)...

Agnesa HORVÁTOVA
22 (31%)

Michal KOHUT
2 (2%)

Gabriel MATUS
19 (27%)

Zuzana MATUSKOVÁ
12 (17%)

Angelika NYITRAIOVÁ
16 (23%)

Ján STANO,Ing.
1 (1%)


Zmeniť svoju voľbu
Doteraz hlasujúcich: 69
Počet zostávajúcich dní na hlasovanie: 7
02.11.2010
Tisztelt K T! Érdekes ez a szavazás 69 ember hogy adhatott le 72 szavazatot, s éerdekesen a Matus Gáborra egy éjszaka alatt ráment vagy 15 Fúúúúúúúúúúú büzlik de nagyon
Ez így nem lessz jó
Hozza ossze úgy, hogy minden jáccon!

Anonymný povedal(a)...

Ja!!!az egesz blog erdekes. ha az ember figyeli egy ideig, rajon hogy valaki sajat magaval beszelget es megosztja azt a nyilvanossagal is, csak nem ertem akkor miert nem inkabb a tukor elott csinalja. biztos k..va sok ideje van ezzel foglalkozni. de amugy meg szorakoztato...

Tibor povedal(a)...

Egy ember egy számítógépről leadhat több szavazatot is,például Zsuzsára,Ágira,Angelire is. Hogy Matus Gabinak ezt hogy sikerült elérni ? Jó a kérdés kérdették meg TŐLE !!!!! És ez így működik a képviselőknél is. Mindenesetre bizonyos tanulságokat már most le lehet ezek alapján vonni.Tedd meg anonim.Legközelebb bátorkodjál a nevedet leírni.Nem szégyelled magad,no ezért néz ki így Nána tele van alibistákkal,gerinctelen emberekkel MÉLY TISZTELETEM A KIVÉTELEKNEK AKIK MÉG HÁLA ISTENNEK A TÖBBSÉG !!!!! No csá .

Tibor povedal(a)...
Tento komentár bol odstránený autorom.
Anonymný povedal(a)...

a gerinctelenseg ott kezdodik amikor egy semmitevo jarokelo szopatja a dolgozo vizmuveseket.ismeri azt a mondast: csak az hibazik aki dolgozik! es ez nagyon igy van, az aki meg fikazza a masikat altalaban semmit sem csinal tehat nem is hibazhat.

Anonymný povedal(a)...

...na ebben én is teljesen egyetértek.....

Tibor povedal(a)...

Igen, hát itt a baj ,inkognitóban kőnyú pofázni irka firkálni írd le a neved ha mered én legalább kiállok azért amit írok vagy mondok .No ez ám a gerinctelenšég tetőfoka az anonimban elbújni tisztelt akárki, bátor vagy nagyon.

Anonymný povedal(a)...

Hát, hogy mit ne mondjak Dr. HAUS képét felhasználni se piskóta.

Különben gratulálok az oldal szerkesztéséhez, nem minden faluban veszik a bátorságot, hogy megírják a jelöltek nevét, vagy egyáltalán oldalt nyissanak ahol tájékoztassák az embereket falujukról. Szeretném ha a mi falunk is foglalkozna a választásokkal, de még csak azt sem érdemeltük meg, hogy tudassák valahogy a lakossággal kik lesznek jelölve. Úgy, hogy nánai lakosok örüljetek, hogy Kanyicska úr foglalkozik vele, ki lesz akihez az elkövetkezendő 4 évig panaszaitokkal fordulhattok. Mi csak esetleg a választásokkor tudhatjuk meg, hogy kire lehet szavazni.
Üdvözlettel egy idegen!!!

Anonymný povedal(a)...

Valami büzlik már megint a Nánai ovoda körül!!!!
Kanicska úr nem tud semmit??