Vítam Vás na stránkach blogu Nánanské reality,üdvözlöm önöket a Nánai tények blog oldalán

8. 12. 2008

Cím nélkül .....

Úgy látszik a nánaiakat nem nagyon érdekel semmi. Mindegy nekik kié lesz a laktanya,vagy nem hiszik el ,hogy a falué lesz ,ki tudja, mit gondolnak . Csalódtak biztos már eleget .De nem szabad elfelejteni bizonyos tényeket,hogy ha „okosan” lenne kezelve a laktanya ,akkor egy évi bevétel a falu kaszájába fedni fogja minimum egy -két utca csatornázási költségeit(például). Nem kell ehhez főiskola hogy eszt valaki felfogja. De hát nem érdekel abszolút senkit mi lesz ,hogyan lesz. Legalább is bizonyos jelek arra mutatnak. Sőt aszt is pletykálják a faluban hogy nem kell már a falunak a laktanya Matuska Zsuzsa fél tőle mint a tűztől. Sok munka lesz körülötte. És még aszt is beszélik hogy totál nem tudják mit is kezdjenek vele. És ha ez így van akkor ez bizony szomorú. Hát az biztos hogy kezdetben igen,lesz munka bőven, de utána már csak „dől a pénz” .De eszt már részletesen kifejtettem, és még sok minden mást is. De ami nagyon jól megy Nánán az a jutalom osztás,de hogy mire föl ?? Ki tudja ez sem érdekel senkit !!! Csak egy példa a határozatból :”A nánai képviselő-testület a 2008. november 24-én megtartott ülésén: Jóváhagyta:11. Egyszeri jutalmat a képviselők részére, külsős bizottsági tagoknak és a polgármesternek a következő képpen:Képviselők - Kohút M. kivételével, mivel munkahelyi elfoglaltságából kifolyólag nem vett részt az üléseken és az önkormányzati rendezvényeken. – egyenként 5 000 Sk, Ing Matuška 2 500 Sk, Horváth Š. 2 500 Sk , Ing Torňoši 1 500 Sk, Samaránska I. 1 000 Sk , Horváth E. 2 500 Sk, Pálinkás J. 2 500 Sk, Kosztolányi M. 2 500 Sk, Pethes M. Sk 2 500,

Sóki Gy. 1 000 Sk, Khéli B. 1 000 Sk, Horváth A. 1 000 Sk, Polgármester 30 000 Sk. Ez sem érdekel senkit ,hogy miért is kapják konkrétan a jutalmat ,milyen konkrét munkáért ??? Tisztelet a kivételnek ,eszt azért hozzá tenném. Hát Nánán ez így van jól :ha olvastak figyelmesen akkor a jutalom azért jár,hogy részt vesz az üléseken és a önkormányzati rendezvényeken a képviselő-testület !!! Ez egyszerűen gyalázat !!! . A templomba meg egy évre 5000 Sk a támogatás. Hogy nem sül le a bőr a képükről !!!!! (hallottam a nánai Jednota üzletben).Az a pár ember aki odajár adja vasárnaponként a pár koronáját,ez a templom bevétele!!!Belül meg válik le a fal!!!! De mondhatnám tovább is, a nyugdíjasoknak ez is jól van így. Mindegy majd valami lesz nem igaz ???Minden lassacskán megoldódik.

8 komentárov:

Anonymný povedal(a)...

Mit vár Kanička úr ki szólaljon meg ?
Ha igazat ír ,azért nem szólal meg senki,mert nem mernek-hazudni meg nem hazudik, ennyi- ismeri a kisnyúl történetét ?

Anonymný povedal(a)...

Nagyon érdekes nép lakik Nánán, azért is lehet itt vígan a testületnek röhögve azt csinálni amit akarnak

Anonymný povedal(a)...

Részt venni az üléseken ,meg a rendezvényeken -hát az bizony komoly erőfeszítéssel járó munka !!!!!

Anonymný povedal(a)...

érdekes az biztos-még szavazni is lumpok,pedig érdekes volna ez a statisztika

Anonymný povedal(a)...

Hát az a karikatúra jól el let találva ,szerintem is a képviselő testület BÁBUK akiket őnagysága Matuskáné rángat.

Anonymný povedal(a)...

Érdekes dolgok folynak ebben a faluban néha, de M.ZS. valahogy mindig jól jön ki a dolgokból!!!!!

Én csak szeretném megtudni Kanička úr is indul az elkövetkezendő választásokon? Ha nem, van már olyan kiszemeltje aki Ön szerint megállná a helyét mint polgármester?

Anonymný povedal(a)...

Mám takúto poznámku. V Náne zrejme neregistrujú žiadnych slovákov.... keď sa mýlim tak opodstatnenie treba hľadať v tom že v časopise Nánai lap, nie je ani zmienka v slovenskom jazyku i keď aj slovensky hovoriaci občania by sa chceli dozvedieť čo sa v dedine deje.

Wassermann povedal(a)...

Akkor vegyük sorba!
Tényleg nem tűnt fel eddig senkinek sem, hogy erre az oldalra csak a megrögzött Matuska Zsuzsa gyűlölők írnak kommentárokat?
Bár sokan mondták a másik "táborból", hogy ilyen helyesírási hibáktól hemzsegő oldalra való firkálásokkal nem minősítik magukat Kanicka úr szintjére. Persze ez a hozzáállás azért szerintem sem helyénvaló, mivel sokaknak a "hallgatás-beleegyezés" passzív hozzáállás a nyerő ezen az oldalon. Ám legyen...
Ha a kedves Kanicka úr, vagy esetleges "közvetítői" megint csak jobban odafigyeltek volna a határozat elfogadásakor, akkor arra is emlékezhetnének hogy meg is indokolták a fent említett összegek odaítélését. Persze az irigység csak gyűlöletet szül.
Az összejövetelek látogatottságának mennyiségéhez magának a jutalmaknak semmi köze. Komolyan mondom az e fajta gyalázkodás, még a napi pletykalapoktól is rosszabb. De az ötlet jó, hisz ez kell az embereknek, a botrány. Persze az efféle "Anderseneket" csak is a jó fantáziájuk ösztönözheti ennyi badarság összehordására eme lapon. De jól van, legyen nyugodt a lelkiismeretük és az álmuk, ha perverz vágyaik szomját csak így tudják oltani. De hogy Nánán ilyen emberek kritizálják az önkormányzat döntéseit! Miért nem kamatoztatják máshol eme képességüket??? Pedig ígéretes karier áll előttük...
Mellesleg jelenlétemben maga K.Bálint mutatta meg és ajánlotta fel az említett összeget, a zenetermük bővítésének költségeihez. Ezzel nagyjából visszakerült ez a hatalmas és meg nem érdemelt összeg az önkormányzat tulajdonába.
A rosszakaróinak gondolom most fől a fejük, hogy: "jaj az a kis mártír". Nem baj Nánán ezt is elnézik: hogy -ha nem is pontosan de- éljek Kanicka úr frázisával.
De hogy a megalapozott biztos hírforrásokat is dicsérhessem a tudósítás közepén említett pletykákon is csak mosolyogni tudok. Már csak azért is, mert a pletykának mindig jobban hisznek az emberek, mint az igazságnak, hisz a valóságtartalma miatt izgalmasabb csámcsogni rajta.Kár hogy ezen az oldalon az ilyesfajta pletykáknak nem hogy véget vetnének, hanem még terjesztik is. Szánalmas.A másik legmegbízhatóbb hírszerzési lehetőség falunkban - ajánlom a tudatlan és hírvadász olvasók figyelmébe - a Jednota. Sőt! Talán az, aki az onnét hallottak alapján alkot véleményt,annak már más érvelését és véleményét nem is érdemes meghallgatnia.
Reagálnék pár ide címzett kommentárra is:
Hogy ki, mit, hol, hogyan és mekkora szemrebbenés nélkül tud elhitetni emberekkel, vagy kitalálni dolgokat, arról talán épp Kanicka úr is tudna mesélni egy s mást...
Az még csak "haggyá", hogy milyen nép él Nánán, de ezzel a néppel lakik együtt,mind az a nemes, tökéletes és minden döntésében profi társaság is, akik ezen az oldalon köpködnek a hátuk mögött az önkormányzatra. De amikor találkoznak az utcán a polgármesternővel, mosolyogva próbálják elhitetni vele, hogy nagyon szeretünk, meg minden ok. Bennük annyi sincs, hogy odamenjenek hozzá és megkérdezzék a valódi okait a bizonyos döntéseknek. Utánna mocskolódni, megalapozatlan információk alapján mégis csak könnyebb, nemde???
Remélem, ezek az emberek azért vannak annyira Istenfélők, hogy nem mernek elmenni a templomba vasárnaponként a potyogó vakolatban gyönyörködve álszentkedni. Érdekes: "hőn szeretett" Tiborunkat sem látni ott vasárnaponként...
Még komolyabb erőfeszítéssel járó munka lehet mondjuk indulni az önkormányzati választásokon és belülről kritizálni a testületet, ha a kommentárokat íróknak már csak az erre az oldalra való elégedetlenségüket jut erejük ideírni. Kár! Mennyivel jobban menne minden a falunkban, ha a polgármestert Kanicka Tibornak hívnánk, a testület tagjai meg összejönnének havonta bólogatni és drukkolni, hogy "Gyerünk Tibor! Mutasd meg nekik!"
De vajon milyen szavazási statisztika lenne érdekes? Szavazási? Wow! Ilyet készítettek már eddig is? Mennyire publikus és hol tekinthető meg eme grafikon?
Nekem a grafikonról inkább az oldal szerkesztője jut eszembe a frizurán eltűnődve. De némi gőgöt is látok a testtartásán...
Azért valljuk meg őszintén:
Hogy nézne ki a falunk, ha Tibi bá nem indulna? Ejnye-bejnye.Ilyen ostobaságot. Gondoljunk csak bele mennyire kopár lenne minden villanyoszlop a választási kampány ideje alatt... Hát nem szép volt a legutóbb is. Szerintem ne szalasszunk el ezt a lehetőséget, úgyhogy: Jelöltesse magát!( hátha Önről is készül majd egy valóságshow az RTL klubbon)
Keby sa našiel niekto, kto by do časopisu Nánai lap písal svoje články, postrehy alebo návrhy, určite by zverejnili aj to.