Vítam Vás na stránkach blogu Nánanské reality,üdvözlöm önöket a Nánai tények blog oldalán

1. 11. 2008

Még egy lehetőség(lehet hogy utolsó) -ki kellene használni !!!!

Bátorkodom megjegyezni hogy tekintettel a jelenlegi belpolitikai helyzetre a szlovák parlamentben és a SMK - SMER jelenlegi párbeszédre hivatkozva, az a véleményem hogy itt van még egy lehetőség /lehet, hogy az utolsó / megszerezni a nánai laktanyát a falunak. Felszólítom a nánai önkormányzatot hogy e cél érdekében /meg nincs minden elveszve/, ezért tegyenek meg MINDENT a laktanya megszerzéséért - én nekem ez a véleményem.És ha nem tudják hogyan , mit kell tenni,vagy kivel kell tárgyalni,forduljanak olyan emberekhez akik tudják mit kell ilyen esetben tenni.Matuska Zsuzsa és csapata ezt tudja -remélem ?! Merem remélni komolyan veszik e felhívásomat, nem mondhassa senki hogy én nem szóltam ,nem figyelmeztettem időben az illetékeseket. Befejezésül ismét bátorkodom megjegyezni hogy a volt polgármestert,igen a Drubits Lacit vagy a Garamkövesdi polgármestert és még sok mindenki más polgármestert nem kellene ilyen módon figyelmeztetni hogy csináljon valamit. Az bisztos !!!! /a politikában( is) minden lehetséges/.

6 komentárov:

Tibor povedal(a)...

SMK presadila do druhého čítania návrh novely školského zákona, ktorou chce zaručiť právo menšín na štúdium v materinskom jazyku.

Ak zákon schvália aj v druhom čítaní bude to znamenať, že v maďarských učebniciach vlastivedy a dejepisu budú geografické názvy najprv v maďarčine a potom v zátvorke by mohli byť v slovenčine.

Predkladatelia József Berényi a László Szigeti sa pri novele odvolávajú na Európsku chartu menšinových a regionálnych jazykov.
viď : http://tvnoviny.sk/spravy/domace/sporne-ucebnice-madari-si-presadili-svoje.html

Tibor povedal(a)...

Do zákona navrhujú doplniť, že "v súlade s právom detí a žiakov patriacich k národnostným menšinám a etnickým skupinám na vzdelanie v ich materinskom jazyku" sa v učebniciach, učebných textoch a pracovných zošitoch "uvádzajú geografické názvy v jazyku príslušnej menšiny.“

Návrh prešiel vďaka hlasom poslancov za stranu Smer-SD, KDH, SMK a podporil ho aj Milan Urbáni z ĽS-HZDS.

Proti boli všetci poslanci zo SNS, iba Emil Vestenický sa zdržal. Poslanci za SDKÚ-DS sa zdržali, za boli len poslanci Ferdinand Devínsky a Viliam Novotný.

Anonymný povedal(a)...

Szerintem meg nem is akarják a laktanyát,mert azzal csak a gond van ,nem tudnának mit kezdeni vele ! Ezert ment el a kastély is,a volt állami gazdaság adminisztratív épülete is - nem tudtak vele mit kezdeni,jobb a kényelmes nyugodt élet nem ?

Anonymný povedal(a)...

Matuska Zsuzsának csak nagy pofája van,csak emlegetni tudja hogy így a szülőfalum,úgy a szülőfalum,DE tenni is érte valamit hát ez már sántít.

Anonymný povedal(a)...

engem csak az foglalkoztat, hogy tudtak az emberek megválasztani megint ezt a némbert...

Anonymný povedal(a)...

Igen ki kell használni -úgy mint azt a 8 évet mikor az MKP a kormányban volt-ugyan már kinek kellene kihasználni Matuskánénak meg a többi okos tojásnak -röhej !!!