Vítam Vás na stránkach blogu Nánanské reality,üdvözlöm önöket a Nánai tények blog oldalán

6. 11. 2008

A falu költségvetéséről II.

B variáció:

Feltételezzük hogy a laktanya nem lesz a falu tulajdona, a honvédelmi minisztérium eladja, mindegy kinek, vállalatnak, vállalkozóknak.

Milyen szituáció jöhet ebben az esetben számításba (a bevétel szempontjából), mit várhat a falu, alternatívák :

  1. természetesen sok mindentől függ ebben az esetben a bevétel sorsa a falunak, kinek lesz eladva, mit akar ott létesíteni , akárki lesz is a tulajdonos
  2. nem zárom ki azt a lehetőséget sem, hogy együtt fog működni az önkormányzattal de nem nagy a valószínűsége
  3. akárki akármit fog a laktanyával csinálni, új munkahelyeket biztosít bizonyos vállalkozások beindításával stb. - az egyedüli bevétel az adó lesz a falunak hogy milyen adó az megint sok mindentől fog függeni
  4. ebből a tevékenységből a falunak a bevétel csak egy töredéke lesz az A variációval szemben, talán 20 %-sem -és már helyben vagyunk nyuszó-muszó !!!!
  5. tekintettel arra a tényre hogy jelenleg nem tudni ki lesz a laktanya tulajdonosa, így csak találgatni lehet mit is fog vele kezdeni:

  • csinál lakásokat és bérbe adja a biztos bevétel az őt illeti nem a falut

  • létesít valamilyen szolgáltatást ami a faluban nincs

  • valamilyen ipari tevékenységet, üzemet hoz létre, és alkalmaz egy pár embert, csökkenti a munkanélküliséget

  • a tornatermet kiadja bérbe

  • ipari parkot létesít

  • és sok minden mást, de a lényeg hogy ebből a nyereségekből a falu nem fog részesülni csak az adó lesz a falu költségvetésének része ami édes kevés lesz., de hát a kis hal is hal nem igaz.

Csak ennyit akartam tudomásukra hozni tisztelt lakosság, hogy milyen összefüggések vannak a laktanyával és a falu bevétele között, más szóval mivel lesz a falu megkárosítva, sajnos.

Kérem gondolkozzanak el rajta!

Befejezésül csak annyit szeretnék mondani hogy, ismerve bizonyos tényeket, nekem úgy mutatkoznak a dolgok hogy itt valakik nagyot mulasztottak ,és ez már büntetendő. Ezért kötelességemnek tartom indítványozni egy büntető eljárást ismeretlen tettes ellen,hogy ebben az esetben bűntény történt – az erre illetékesek ezt majd kivizsgálják.

1 komentár:

Anonymný povedal(a)...

Lehet hogy Matuskáné nem is akarja a laktanyát és fől a feje belőle mint a képen latható néninek .Kétszer se mondom.Mert avval sok munka jár ,és bizony ellustult szegénykém .heruped