Vítam Vás na stránkach blogu Nánanské reality,üdvözlöm önöket a Nánai tények blog oldalán

1. 12. 2010

Podnet pre zasadnutie obecného zastupiteľstva na prerokovanie–zaslanie.

Vážená pani starostka,
využijúc svoje práva ako občan tejto obce dané Ústavou Slovenskej republiky a zákonom č.369/1990 Z.z. o obecnom zriadení, týmto podávam podnet na  menovanie komisie na prešetrenie  nekvalitnej obnovy časti Hviezdoslavovej ulice v našej obci. Vzhľadom na zimné obdobie a závažnosť problému, žiadam prijať uznesenie OZ týkajúce sa menovania komisie, ktorú navrhujem vytvoriť  z radov poslancov v minimálnom počte 3 a dvoch odborníkov –špecialistov na túto oblasť, prípadne vyžiadať znalecký posudok z Technického a skúšobného úradu stavebného so sídlom v Bratislave. Vzor žiadosti o vykonanie znaleckého posudku Vám zasielam.
Tento svoj podnet odôvodňujem tým, že skutočne vykonaná práca bola pravdepodobne nekvalitne vykonaná, ako aj z dôvodu, že na predvolebných zhromaždeniach kandidátov na starostu obce, prakticky na každom z nich odzneli veľmi závažné kritické pripomienky týkajúce sa tejto obnovy (iste o nich ste informovaná). Občania túto skutočnosť dávajú do súvislosti s tendrami, pritom ako dôkaz uvádzajú verejné obstarávania obce za uplynulé roky. Poukazujú na skutočnosť, že vždy tá istá firma vyhrala tender ,či už ide o dom smútku, budovu obecného úradu až po autobusové zastávky. Doteraz na tieto pripomienky ste adekvátne nereagovala a dokonca zazneli hlasy ,že sa vraj  nedá reklamovať !!!!
Dovolím si poznamenať, že je evidentné podozrenie z porušenia zákona č.26/2006 Z.z. o verejnom obstarávaní.
Vážená pani starostka, je až trápne, že teraz po voľbách je stále v obci neistota ,šepkajú sa rôzne klebety no jedno je isté, obec je roztrieštená  na niekoľko skupín, absolútne nie je jednotná. Čakajú obec veľké úlohy týkajúce sa napr.kasární, kanalizácií a pod. Viem si predstaviť ako bude pracovať obecné zastupiteľstvo v tomto nezdravom prostredí, plné napätia, neznášanlivosti a iných pre obec  typických špeciálnych neduhov. Je nemysliteľné v tejto malej obci, aby spoločenská organizácia, občianske združenia v obci  “ťahali diametrálne odlišným smerom”. Vysvetlite mi prosím Vás, kde sú tu záujmy obce, celospoločenské záujmy, pritom pri týchto vzťahoch je nad slnko jasnejšie, že prevládajú individuálne až skupinové záujmy .Je to podľa Vás v poriadku, vyhovuje Vám to ? Asi áno. Za túto situáciu domnievam sa nesiete plnú zodpovednosť aj Vy ako starostka, vyvolali ste ju Vašou niekedy až arogantným vystupovaním voči obyvateľom obce, najmä voči tým, ktorí sa sem prisťahovali .Ako aj nereagovaním na tieto otázky, ktoré Vám boli nadnesené na rôznych zasadnutiach obce.Totálne ste ich ignorovali a povýšenecky ste sa tvárili na občana(poslanca), ktorý si dovolil niečo sa opýtať. Dôkazy o takýchto Vašich reakciách je  veľa.  Ešte čerstvým dôkazom toho je aj predvolebné zhromaždenie SMK z 28.novembra. Faktom je, že po tvrdej a dovolím si povedať neslušnej kritike Márie Č. ste  reagovalo spôsobom absolútne neprípustnej pre prvú dámu obce.
Tieto naznačené problémy môžete ukončiť krátkym procesom a to  Vašou jednoduchou, otvorenou ale hlavne presvedčivými  faktami , predloženými dokladmi v naznačených oblastiach.V záujme obyvateľov obce prosím zdvorilo aj dôsledný obrat Vášho správania k ľudom,občanom a to nielen k vyvoleným v tejto obci.
Verím ,že tento môj list padne na úrodnú pôdu vyvrátite skutočnosti čo sa týka Vašej osoby v oblasti VO , v opačnom prípade možno si myslieť ,že kritika je pravdivá ,ale to už je iná záležitosť.
Úplne na záver, ak máte  čisté svedomie, tak sa vyjadríte  a vyvrátite tieto tvrdenia, v opačnom prípade Vám  doporučujem , aby ste bola ústretová a  rezignovala z funkcie starostky obce Nána ešte pred zložením sľubu.
Verím ,že za túto moju otvorenosť nebudem z Vašej strany nejakým spôsobom šikanovaný, skôr si myslím,že mali by ste byť rada,že Vám to otvorene píšem, nie za chrbtom trepem ,ako je v Náne žiaľ pravidlom . Som presvedčený ,že by to drvivá väčšina obyvateľov prijala s veľkou radosťou.
Je to veľmi nepríjemné neustále počúvať občanov  o týchto záležitostiach,v obchodoch, na ulici a podobne melú len melú ako mlynček na mäso,pritom  málokto sa odváži Vám otvorene naznačiť problémy (neviete asi prečo ???) Popritom sa pokrytecky tvária ,že všetko je v najväčšom poriadku .Česť výnimkám.Uvedené skutočnosti Vám dávam na vedomie .
občan Nány
Tibor Kanička
(tento list som poslal mailom na adresu starostky obce dnes o 20.50 hod.) 
P.s. považujem to za svoju občiansku povinnosť upozorniť na tieto fakty ,nehovoriac o tom,že to občania obce odo mňa očakávajú  a v neposlednom rade verím ,že otvorím oči aj tým 308 občanom ktorí dali svoj hlas Vám.
Výsledky volieb napriek tomu v plnej miere rešpektujem .

Žiadne komentáre: