Vítam Vás na stránkach blogu Nánanské reality,üdvözlöm önöket a Nánai tények blog oldalán

24. 11. 2010

Információ a tegnapi nánai MKP jelőltek bemutatkozó gyűléséről.

Mari vs. Zsuzsa címet is kaphatta volna ez az információ.
    Polgármester asszonyunk, Zsuzsikánk "meséjével" indult  a buli.  Csak éppen elfelejtette, hogy hol volt akkor az MKP, az önkormányzat, mikor 3 miniszter,és egy miniszterelnök helyettes volt a szlovák kormányban az MKP részéről (gondolok itt a laktanyára elsősorban) ???Ha most élne a híres dán meseíró Hans Christian Andersen, komoly ihleteket szerzet volna a meséihez melyeknek  esti felolvasása a gyerekeknek biztos hatással lennének, már ami a szundikálást illeti. Erre bizonyítékul szolgál K.Gyula képviselő úr megnyilvánulása is, aki e színvonalas mondókán elbóbiskolt (csak a vak nem látta). Csak azért hasonlítom meséhez az egész dolgot, hogy az elért sikerekhez édes kevés köze van, volt az önkormányzatnak,minden ment  szinte automatikusan.Nem beszélve arról a tényről hogy  községünkben  vannak szervezetek (Csemadok, polgári társulások, stb) akik sokkal többet tettek  községünkért,mint egyes képviselők .És bizony a testület támogassa nélkül is.Ezt persze kevesen tudják,mert sehol nincs megemlítve, mintha más bolygón élnének !!
  Egy biztos hogy sok sok tanulságot le lehet vonni a tegnapi történtekről, de mielőtt még idéznék konkrét tényeket egyértelműen le kell szögeznem, hogy ez a színvonal nem méltó egy ilyen köss-éghez  mint Nána . Továbbá egyértelművé vált nekem, hogy ezért a felelősség a jelenlegi önkormányzatot terheli (falugyűlések hiánya stb, stb).
Igen, valóban Mária fellépése szinte botrányos volt (mindenki tudta mi várható) Ez sajnos intelligencia kérdése is persze, de elgondolkodtató az a tény is, vajon miért is harcol ennyit mint Don Quijote a szélmalmok ellen lehet, hogy mindenben igaza van? Vagy csak rosszul adja elő ?
Ami viszont meglepett, Zsuzsa asszonyunk reakciója ami szintén nem volt piskóta, kőkemény volt (mint a Tankcsapda) például az a beszólás ami az édesanya gondozását illeti stb.,stb. Csak egy megjegyzés, én is gondozom a feleségemet már 15 éve ,és ha ilyet nekem mondott volna valaki ...hát inkább nem írok semmit,csak annyit hogy súlyos egességügyi károsodást szenvedett volna a fogsora biztosan.
(folytatom)

6 komentárov:

Anonymný povedal(a)...

Kanicka Úr!
Köszönjük, hogy ezt a sok okosságot megosztja velünk, örülünk, hogy legalább egy tökéletes ember létezik Nánán (mivel hogy szavai szerint mindenki csak hiteget). De ne felejtsük, hogy hogy néztek ki falunk villanyoszlopai 4 évvel ezelőtt. Ezúton is köszönet érte (erre-arra még mind a mai napig látható a nyomuk).Ja és tessék gyúrni a magyar helyesírásra is, mindazok ellenére, hogy szlovák iskolába járt...

Anonymný povedal(a)...

Elég érdekes, hogy ki hogy látja a történteket. Mindenesetre nem meglepő, hogy Tibi apunk nem nagyon tudott mit kezdeni az "írjunk már valami igazat is" kihívással, de hát ez rá a jellemző. Vagy ez csak nézőpont kérdése. De akkor meg árulja már el neki valaki a lelkiismeret szó jelentését, könyörgöm!!!
Végül is tényleg sok újat nem mondtak a jelöltek. Zsu előadásával elégedett vagyok, pláne, ami a kaszárnya részét illeti. Közben azon gondolkodtam, mikor mártja majd be Tibi aput is a barnába, hogy megköszönje a sok minisztériumba való teljesen fölösleges futkosást. Aztán rá kellett jönnöm, hogy ez nem Ő rá vall, ez nem az Ő stílusa ( Tibi apunk és CS.Máriaval ellentétben).
Gyulánk bealvását nem nagyon láttam, viszont köszönjük Tibi apcinak, hogy szemüvege ellenére is, ilyen éles látással, inkább a képviselők szép szeme világába merengett el, ahelyett, hogy az "előadóra" figyelt volna. Lehet, hogy akkor nem írna ilyen abszurd dolgokat. De akkor meg min szórakozna és mivel szórakoztatna minket az "igazság bajnoka".
Nem tudom általában mennyire megy minden munka automatikusan egy önkormányzatban, de jajj lett volna nekünk akkor, ha Tibi apu is így vette volna polgármesteri feladatkörét megválasztása esetén.
Érdekes meglátás a helyi szervezetek megemlítésével kapcsolatban: Szerintem mindenki a maga arculatát kéne hogy fejlessze és ne az önkormányzat elismerésére várva köpködjön a bűnbakot keresve. Úgy tudom, hogy a facebook közösségi portálon nem csak az Ifjúsági klub van fent, hanem többek között a színjátszók és egy helyi zenekar is. Viszont az érintetteknek elmondanám, hogy ezen az oldalon kívül egyéb oldal is létezik, amelyre ugyanúgy érdemes lenne időt szánni, hátha ott, több okosságot lát, hall az ember, mint itt. Bár aki csak erre a szennyre vágyik, annak előre szólok, hogy csalódni fog, mert ott nincs ilyen jellegű, minőségen aluli ocsmányság, mint itt.
CS.Máraia hozta a tőle elvárt "színvonalat". Sokat tanulhatna tőle Slota drága is akár. Azt hiszem Zsu reakciója igazán semminek tekinthető, Mérynek a családtagokat is belekeverő reakciójához képest. Ez persze megint csak nézőpont kérdése.
Ámbár mától minden este azért kulcsolom majd imára a kezem, hogy megköszönjem, hogy nem mindenki Tibije lett a polgi anno, mert ha valaki felbosszantotta volna, annak a fogsora látta volna kárát, bizony ám! Mondjuk ez egy tipikus polgármesteri, diszkrét fellépés a konfliktusok kezelésére. De ez azt hiszem minősíti magát az értelmi szerzőt is. Szóval: Mi Atyánk, ki vagy a mennyekbe...

Anonymný povedal(a)...

Zsu :D:D inkabb nyaljatok be neki megjobban, sot elfertek ott akar oten is. De utalom ezeket a nyalas embereket, huzzatok el Zsu- val egyutt a busba.

Anonymný povedal(a)...

Neked meg az lehet a nagy bajod, hogy Neked nincs mivel benyalni, meg hova... :D
Gondolom Te még soha nem nyaltál be senkinek, ugye Mr. Tökéletes? ( tipikus nyálgép vagy)
Mennék én búsba, ha kigyúrod az utat...

Anonymný povedal(a)...

Zsuzsa banya azért nem járt sehová mert azt sem tudja mit hol keressen. Ugye és a minisztériumban azt sem nézik jó szemmel, hogy a szlovák nyelvel is vannak némi problémai teszem hozzá elég súlyos hiányosságai vannak. Erre egy hangfelvétel bizonyítékom is van. Egy ilyen némber inkább ne menjen sehová. Még a falut fogja lejáratni. És hogy itt hazugságokat ír a blog tulajdonosa. Hát nem hinném... Az mind szép és jó hogy vannak más oldalak is. De ott érdekes módon csak a szép van megírva. És az, hogy az a szerencsétlen barom bealudt megint csak az előadást minősíti. Ennyire UNALMAS már Zsuzsa banya még az ilyen idióták akik rá szavaztak. Szánalmasak vagytok. Meggyőződésem, hogy Tibor mindent megtett volna a falu érdekében nem úgy mint Zsuzsa banya. Az a nő egy elhízott beképzelt pökhendi bunkó akinek a következő 4 évben azért kell sikkasztania, hogy az iszonyat csúnya lánya után az ütődott Tonyó fia esküvőjét finanszírozza. A képek az undorítoan elunt mennyasszonyról a facebookon is fenn vannak... Ennyit akartam az ilyen alacsony intelligenciájú embernek mondani mint te vagy!

Anonymný povedal(a)...

Gratulálok, kedves Kanyicska úr (vagy inkább mindenki Tibi apuja?!) A hülyeségeit nagyon eszik ebben a faluban! CS. Marit pedig mindenki sajnálhatja, főleg azok, akiket szegény szerencsétlen szidalmaz!