Vítam Vás na stránkach blogu Nánanské reality,üdvözlöm önöket a Nánai tények blog oldalán

24. 11. 2010

Folytatom……

     Mindenesetre elgondolkodtató az a tény is ,hogy elég régóta tart már a Mari kontra Zsuzsa viszony, vajon miért is?
A válasz talán már Ők maguk sem tudják. Egyet leszögeznék :
- ha minden rendben van a polgármester asszonyunk körül, tiszta a lelkiismerete, akkor miért nem tesz lépeseket, hogy ilyen és ehhez hasonló kirohanások a Mari részéről ne történjenek meg, főleg ha nincs igaza? A tegnapi tudniillik nem az első eset, tart már egy pár éve, és nagyon úgy látszott hogy a nánaiak már baromilag unják!!!! Ne hogy már leírjam, hogy, én mit tennék a Zsuzsa helyében ,mert megint megkapom, hogy iskoláztatom a nánai lakosságot!!! Pedig lépnék, az biztos ! Az a tény is csodálatra méltó hogy Zsuzsa idegileg még jól bírja vagy csak ast én úgy gondolom, nem tudom ?
     Elöl fordulhat az is hogy a Marinál esetleg “baj van az emeleten” akkor pedig egességügyi segítségre van  szüksége mégpedig sürgősen.Én nem tudom ,és nem is akarom tudni, hogy mi a két alternatíva közül az igazság ,de hogy valami nagyon nincs rendben az biztos.
Amit tegnap nem mondtam el :
-és megint oktatok,mert a tegnapi nap is bebizonyította hogy:
  -  ha valamiről mint állampolgárnak tudomásom van, hogy nincs rendben,bűzlik például korrupció gyanújával, vagy egyéb bűncselekménnyel (de elég az is, ha csak fennáll a gyanú ,de nincs semmi konkrét bizonyíték) állampolgári kötelesség  bejelentést tenni az illetékes helyen (rendőrség,járási ügyészség) hogy valami nincs rendben (konkrétan le kell írni hogy mi, hol ,miért stb.)és fennáll a bűncselekmény gyanúja stb. Ideális helyzet, ha van megcáfolhatatlan bizonyíték ,ez felgyorsítja az eljárást.Ahogy az tegnap elhangzott ilyen eset például az új  (Hviezdoslav) utca javítása. Itt valami bűzlik,bizonyíték erre az hogy nem akarunk (vagy nem merünk ) reklamálni, ahogy est a tény többet is felhozták!!!! 
Ez a jog adva van több törvényben is, elsősorban az alkotmányban a büntető , polgárjogi a munkatörvénykönyvben és még sok sok más törvényben is, tisztelt nánaiak(attól függ milyen jogi esetről van szó).Elő fordulhat az is hogy ,tegyük fel valaki rendelkezik ilyen infóval és elmulasztja , szándékosan  vagy egyébb okok miatt ezt a kötelességét ,könnyen meglehet, hogy Ő saját maga is kihágást követ el (úgy mondják :neznalosť zákona neospravedlňuje) Na ki mer ilyet bevállalni tisztelt lakosság ,kérdem én ?? Ne csak járjon a szánk potyára,mutogatunk másokra ,ha nem hallják, akkor még szidjuk is,stb.más szóval kasban hordjuk a vizet, hogy azért legyen valami látszat is ,ugye ? Ismerős dolog? Nekem igen, vannak erre itt Nánán komoly specialisták .
     Végezetül nagyon szeretnék megkérni mindenkit  aki ast hiszi hogy a Nána községet egy halastónak nézi a lakosságot(választó polgárokat) halaknak, hogy a jövőben ne etessenek minket dajka mesékkel hanem konkrét személyi teljesítményeket felhozni,ki miért is volt felelős , hogyan teljesített,megérdemelte e a jutalmat vagy sem (100 € nem kis pénz). Mire gondolok, döntsék el  önök tisztelt olvasók.
tisztelettel
Tibor K.

3 komentáre:

Anonymný povedal(a)...

Tisztelt Kanicska úr! Szerintem Nánán az a legnagyobb baj, hogy senki nem mer megszólalni, vagy ha azt esetleg megteszi, akkor o a fekete bárány, mert ugyan hogy is merte. Nos, amíg mindent besoprunk az asztal alá, s amíg kozségunk vezetoit bizonyos érdekcsoportok és rokoni társulatok fogját kiválasztani, addig a kis egyszeru emberkéknek kuss a nevuk, addig nem szólhatnak. Szegény egyetlen MKP - s csodálom a kitartását, merthogy én már rég ott hagytam volna az egész bagázsot a búsba - az is biztos. Amugy ennek a kozségnek egy jó eros kéz kéne, aki ráncba szedné ezt a falut, mert ezt sem lehet sokáig így folytatni. Ami pedig a Marit illeti, na szerintem eloszor o kapott, s csak aztán adott. A polgármesternonek akkor sem lett volna szabad egy lakost ilyen hangnemben mindenki elott minosíteni, s ebbol is látni - majdnem egy szinten vannak, csak a polgármesterno kicsit kulonbnek érzi magát!!!

Anonymný povedal(a)...

Szegény Mari nem is tudja hogy meg korát segített a pofázásával Matuska Zsuzsának - az összes nyugdíjas így rá fog szavazni.mert szegény Zsuzsika

Anonymný povedal(a)...

Ha minden egyes nap tartva lenne lakossági fórum, akkor is mindegyik Marcsi megvillanásától lenne hangos, mert Ő neki már semmi se jó. És higgyétek el: nem unna rá. Már csak azért sem mert mindegyiken van pogi, na meg nyilvánosan adhat hangot gyűlöletének, bizonyos emberekkel kapcsolatban. Ám rendkívül érdekes, hogy ha az összes okos, aki hirtelen építészmérnökké avanzsálta önmagát az út építésekor, miért nem viharzott be a községi hivatalba akkor, miért csak most okos??? Picit meglepő, hogy sem most, sem akkor nem tesz, tett senki feljelentést Kanicka Úr érvei alapján az ügyeletes szerveknél! Vajon mi lehet itt a baj? Hogy le kell menni Párkányba? Vagy hogy nevét kell adni a feljelentéshez? Esetleg nincs ki bizonyítékot gyártson? Sebaj! Szerintem Tibici ezen részét is megoldja idővel. Mint Chuck Noris.
Gondolkodom, hogy 4 év múlva jelöltetni kéne magamat, hátha megtudom, miért, kinek fáj az a 100 euró...Lehet, hogy azoknak, akiknek büdös a munka és irigyek a könnyen szerzett pénzre??? Remélem akkor legalább 100 fölötti lesz a Tibi apu szerű képviselőjelöltek száma