Vítam Vás na stránkach blogu Nánanské reality,üdvözlöm önöket a Nánai tények blog oldalán

16. 5. 2008

Na pomoc obci Nána.

Vzhľadom na doterajšie liknavé snaženie samosprávy o získanie finančných prostriedkov pre rozvoj obce dovoľujem si upriamiť pozornosť na nasledovné oblasti preto,lebo sa domnievam ,že sami nie sú schopní realizovať vo volebnom programe vytýčené úlohy.
Portál eDotácie.sk ponúka odbornú pomoc pri overení ,či projektový zámer /napr.rekonštrukcia Camping Nána a pod./ je realizovateľný a nakoľko bude úspešný, je potrebné vyplniť dotazník pre prvotné posúdenie zámerov na možnosti získania prostriedkov z fondov EÚ. Na základe dotazníka odborníci pomôžu zaradiť zámer do oblasti, v rámci ktorej sa môže žiadať o podporu. viac >>>
Ďalej portál eDotacie.sk pokračuje v sprístupňovaní informácií o EÚ fondoch a v týchto dňoch spustili informačnú kampaň zameranú na verejný sektor. Starostovia obcí a miest môžu bezplatnou registráciou na informačnom portáli eDotacie.sk získať prístup ku komplexným informáciám o možnostiach získania finančných prostriedkov z fondov Európskej únie a národných zdrojov Slovenskej Republiky.
Otázkou je ako a či vôbec využije starostka obce Nána ponúkané možnosti.Myslím si však .že premárnený čas nie je možné dobehnúť.Za pokus to však stojí.Nielen deklarovať spolucítenie "s mojou obcou" za strany starostky,ale vykonať už konečne rozhodné a zásadné kroky pre jej konkrétny rozvoj.

4 komentáre:

Kormos László povedal(a)...

Ďaľšia pripomienka, kde sa snažíš starostku postaviť do nepriaznivého svetla, teda do takej, že ministerstvá rozdávajú dotácie hlava-nehlava a vedenie obce iba sedí na vavrínoch a nekoná!

To je čistá lož Tibor! Môžem potvrdiť, že Nána patrí medzi najaktívnejšie obce, čo sa týka podávania projektov na čerpanie dotácií z EU.

Už si sa spýtal niekedy niektorého poslanca, koľko projektov podali za posledných 1,5 roka?

Kormos László povedal(a)...

Opravujem svoju predchádzajúcu pripomienku s tým, že projekty podávané obcou Nána neboli adresované na fondy z EU, ale na výzvy ministerstiev a rôznych nadácií. A to z toho dôvodu, lebo od roku 2006 neboli vydané žiadne výzvy na predkladanie projektov z fondov EU.

Tibor povedal(a)...

Ano Lacko potvdzujem tvôj názor ,že vedenie obce iba sedí na vavrínoch a nekoná!Ešte by som doplnil ,že už od roku 2002 !!!!!Ak by si bol pozorne prečítal niektoré príspevky sám na to prídeš že je to tak.To sú dokázateľné a nevyvrátiteľné fakty.
ahoj.

Kormos László povedal(a)...

Nie Tibor, to nie je môj názor. To si napísal Ty a ja som overil Tvoje tvrdenia. A konštatujem, že nie sú pravdivé. Stačí len trošku chcieť a aj Ty by si mohol zistiť, že to čo píšeš, nie je pravdou.