Vítam Vás na stránkach blogu Nánanské reality,üdvözlöm önöket a Nánai tények blog oldalán

29. 10. 2009

1918 október 28-ra emlékezve .

Edvard Beneš,
csehszlovák elnök korabeli üzenete 1947 májusából

Tisztelt polgártársak, nemrég írtam alá a mi Csehszlovák Köztársaságunk számára történelmileg jelentős dokumentumokat, a Csehszlovák Köztársaság elnökének dekrétumait.
Ezek a dokumentumok reményt adnak nekünk arra, hogy az 1938 - 1939-es évek tragikus eseményei sosem fognak megismétlődni. Nemzetünk szerencsétlen tapasztalatainak tudatában, elsősorban a 2.  világháborúból, üzenetet hagyok, amelyben figyelmeztetek a határ-menti vidékeinket újra benépesítő szudétanémetekre, akik jogosan, az én dekrétumaim alapján köztársaságunkból ki lettek utasítva.
Előfordulhat, hogy a második világháború győztes hatalmainak határozatain alapuló dekrétumaimat a revansisták az idő múlásával érvénytelennek nyilvánítják.
Előfordulhat, úgy mint a múltban, hogy találtatnak majd "cseh hazafiak", akik a szudétanémetektől kitelepítésükért bocsánatot kérnek és hajlanak majd visszatérésük kérdéseinek újratárgyalására.
Ne hagyjátok magatokat becsapni és visszatérésüket akadályozzátok meg.
A hitleristák elmúlnak, azonban Németország igyekezete Európa irányítására megmarad.
Találtatnak majd hazaárulók, akik újfent Szlovákia Csehországtól való elszakadásán ügyködnek majd.
Mindez első elnökünk, Tomáše Garrigue Masaryk és társalapítója, Milan Rastislav Štefánik hagyatékának megtaposása lenne.
Mindez mindkét nemzetünk megszűnéséhez vezetne.
Ne felejtsétek, hogy dekrétumaim a hazaárulók megbüntetését is érintette, hogy érvényességük örök, és büntessétek meg az összes bármely hazaárulót, legyen az bárki és bármely időben.

A Ti Edvard Benešetek.

1 komentár:

Tibor povedal(a)...

Bővebben akit érdekel olvassa itt:
http://sturovo.parkany.sk/index.php?option=com_content&task=view&id=363&Itemid=1