Vítam Vás na stránkach blogu Nánanské reality,üdvözlöm önöket a Nánai tények blog oldalán

5. 2. 2011

Pohladkaj zviera - bude ti lepšie.

Medici uskutočnili výskum, na ktorom sa zúčastnilo 228 dobrovoľníkov. V dôsledku toho sa ukázalo, že v domácnostiach, kde majú psov, u detí aj dospelých sa zriedkavejšie vyskytovali problémy s tlakom, než v rodinách, kde nemajú týchto domácich miláčikov. Podľa pozorovaní odborníkov, keď človek  hladká psa, rytmus úderov jeho srdca sa spomaľuje, dýchanie začína byť pravidelnejšie, napätie v svaloch klesá. Tieto parametre sa približujú ukazovateľom, ktoré má človek, čítajúci knihu v úplnom kľude. Možno práve preto spomedzi majiteľov psov, ktorí prekonajú infarkt, vyzdravie  94 percent.
V súlade so štatistikou, približne tretina detí trpí zvýšeným tlakom alebo bude vystavených hypertenzii v budúcnosti. Navyše, výkyvy tlaku zvyšujú riziko objavenia sa závažných srdcových ochorení, preto objavenie sa v dome psa môže odvrátiť výskyt takýchto zdravotných  problémov, myslia si experti.
A nielen v dome. V súčasnosti na Západe je prítomnosť psov v nemocniciach bežná vec. Nosia uniformu a zúčastňujú sa na liečebnom procese. Stáva sa, že psi dvíhajú na nohy chorých, ktorí roky nevstávali z postele, ukľudňujú  úzkostlivých pacientov, pomáhajú sa zotaviť tým, ktorí prekonajú ťažké ochorenia.
Okrem toho, špeciálnych psov-spoločníkov  trénujú pre chorých postihnutých rôznymi psychickými ochoreniami. Tieto zvieratá napríklad cítia fyzické zmeny, ktoré sa dejú v organizme  epileptika, varujú pána pred blížiacim sa záchvatom  a prinášajú mu liek.
Tajomstvá našich štvornohých kamarátov odhalili vedci. Po prvé, psy vyžarujú veľa energie, pričom výlučne pozitívnej. Tak funguje psí organizmus:  veľmi aktívne u nich prebiehajú všetky procesy. Nevyhnutne musia komunikovať s človekom, aby mali komu dávať svoju energiu. Preto každý psíčkar vie, že ak si ľahne spať smrteľne unavený vedľa svojho psa, ráno sa zobudí  plný síl. Okrem toho, sliny psov obsahujú lyzozým - enzým, ktorý rozkladá bunkové obaly baktérií. V súčasnosti lyzozým vyrábajú  ako liek niektoré farmaceutické firmy.

Vedci si myslia,  že liečebná metóda mačiek sú - prúdy o nízkej frekvencii. Človek  hladká mačku, dochádza k treniu chlpov kožuchu zvieraťa o seba navzájom, a v dôsledku toho vzniká silné elektrické pole. A dnes je už dokázané, že elektrický prúd, pôsobiac na ohnisko zápalu, zabíja mikróbov, napomáha hojeniu tkanív, zlepšuje ich zásobovanie krvou. Odborníci dospeli k záveru, že najlepšie „mačkoterapia“ pomáha pri zápaloch kĺbov a gynekologických ochoreniach.
Navyše, mačky liečia ultrazvukom. Zvuky o frekvencii 27 až 44 Hz (práve v tomto rozsahu  pradú mačky)  priaznivo pôsobia na nervový systém, vďaka týmto zvukom sa zlepšuje cirkulácia krvi v mozgu, normalizuje sa tlak,  stabilizuje srdečný rytmus.

(úryvok zčlánku :Psy a mačky pomáhajú žiť dlho a šťastne a liečia mnohé choroby -Zdroj: kp.ru)

Žiadne komentáre: