Vítam Vás na stránkach blogu Nánanské reality,üdvözlöm önöket a Nánai tények blog oldalán

4. 11. 2009

Upozorňujem na ďaľšiu “výzvu o nenávratný finančný príspevok.”

image

Úrad vlády Slovenskej republiky ako Národný kontaktný bod pre Program švajčiarsko-slovenskej spolupráce vyhlasuje dňa 26. októbra 2009 otvorenú výzvu na predkladanie žiadostí o nenávratný finančný príspevok v rámci prioritnej oblasti Životné prostredie a infraštruktúra pre oblasť zamerania Obnova a modernizácia základnej infraštruktúry a skvalitnenie životného prostredia. Z Programu švajčiarsko-slovenskej spolupráce budú podporené projekty, ktorých cieľom je realizácia aktivít podporujúcich „Trvalo udržateľné hospodárstvo odpadových vôd“ v týchto oblastiach:

- aglomerácie, ktoré vo svojom rozvoji presiahli veľkostnú kategóriu nad 2 000 ekvivalentných obyvateľov, a ktoré nie sú uvedené v zozname aglomerácií v Národnom programe SR pre vykonanie smernice rady 91/271/EHS v znení smernice Komisie 98/15/ES a nariadenia EP a Rady 1882/2003/ES, Prílohy 2, ktorá v súlade s Prístupovou zmluvou definuje záväzky Slovenskej republiky voči Európskej únii;

- aglomerácie veľkostnej kategórie pod 2 000 ekvivalentných obyvateľov, ktorých intravilán alebo zastavané územie zasahuje do I. alebo II. stupňa ochranného pásma využívaného vodárenského zdroja.(Nána ????)

Výzva je otvorená po dobu štyroch mesiacov od jej vyhlásenia. Konečný termín na predkladanie žiadostí o nenávratný finančný príspevok je stanovený na 26. februára 2010.

Oprávnenými žiadateľmi o NFP sú obce, združenia obcí v zmysle zákona 369/1990 o obecnom zriadení v znení neskorších predpisov, vlastníci alebo prevádzkovatelia verejnej kanalizácie v zmysle zákona 442/2002 Z.z. o verejných vodovodoch a verejných kanalizáciách a o zmene a doplnení zákona č. 276/2001 Z.z. a zákona č. 394/2009, so sídlom na území Slovenskej republiky.

Navrhovaná oblasť podpory z Programu švajčiarsko-slovenskej spolupráce je komplementárnou k fondom Európskej únie a zameriava sa na výstavbu nových respektíve zmenu existujúcich systémov verejnej kanalizácie.

Nenávratný finančný príspevok bude poskytnutý iba pre projekty, ktorých minimálna predpokladaná výška priamych výdavkov bude 1 983 602,00 EUR na jeden projekt.

Všetky podrobnejšie informácie sú zverejnené na internetovej stránke Švajčiarskeho finančného mechanizmu.

Žiadne komentáre: