Vítam Vás na stránkach blogu Nánanské reality,üdvözlöm önöket a Nánai tények blog oldalán

22. 11. 2009

Ako môže peňažná reforma zmeniť svet –úryvok z článku .

Začal som tento článok tým, že sme na rázcestí. Naši politici, ekonómovia a novinári sa domnievajú, že cesta do chudoby je v súčasnosti jediná, ktorá existuje, a to je kam nás práve teraz vedú. Ale je čas na revolúciu v oblasti ekonomického myslenia, aby nás priviedlo na cestu k vyššej životnej úrovni pre všetkých ľudí.

Ignorujme na pár sekúnd ekonomické teórie a pozrime sa na realitu. Máme dostatok ľudí, ktorí urobia všetko, čo potrebujeme urobiť (ale nie dosť peňazí na ich zaplatenie). Máme dostatok vedomostí. Máme dostatok prírodných zdrojov - máme dostatok vedomostí a dostatok 'ľudského potenciálu' na riešenie problému prírodných zdrojov, ale opäť, nemáme dosť peňazí na ich zaplatenie, aby to urobili.

Jediným skutočným nedostatkom, ktorý máme, je nedostatok peňazí. Odpoveď na túto otázku je jednoduchá - vytvoriť viac peňazí. Ale radšej než ich vytvárať ako dlhy, pomocou frakčného rezervného systému, mali by sme ich tvoriť ako bezplatné poskytnutie v prospech ekonomiky a spoločnosti ako celku. Akonáhle to začneme robiť, zistíme, že veľa našich súčasných hospodárskych problémov, začne miznúť.

V tomto okamihu histórie neexistuje väčší posun, aký by sme mohli urobiť, než zobrať bankám „tlačiareň na peniaze“ a odovzdať ju späť ľuďom.

Autor: Ben Dyson

Zdroj: http://www.bendyson.com/blueprint-for-the-future-how-monetary-reform-can-change-the-world/2009/11/

Preložil: Mira

Celý článok po slovensky si môžete prečítať na adrese:

http://docs.google.com/View?id=ddtxj7kg_35gv35sgdt

Žiadne komentáre: