Vítam Vás na stránkach blogu Nánanské reality,üdvözlöm önöket a Nánai tények blog oldalán

24. 1. 2009

Beiktatták Barack Obamát – rövid összefoglaló a magam módján..

Beiktatták hivatalába kedden Washingtonban Barack Obamát, az Egyesült Államok 44. elnökét; ő az első afroamerikai, aki erre a posztra került. A beiktatási ceremóniának több százezer, egyes becslések szerint kétmilliónál is több ember volt tanúja a Capitolium és a Lincoln-emlékmű között húzódó Mall sétányon, amelyet első alkalommal nyitottak meg teljes hosszában a tömeg előtt.

1. észrevételem :

Tudom hogy most nincs Amerikában paradicsom szezon,de hogy még tojás sincs eszt már valahogy nem fogom fel,mivel nem repkedtek.Hiányoztak a k...anyád, X.Y mondjon le és ehhez hasonló kirohanások !Vagy lehet hogy az amerikai nép annyira kulturált nép hogy ilyesmire még álmában sem gondol ????

2.észrevételem :

a kb. 21 perces beszédében megfogott két szó és elgondolkoztam rajta : az első a bizalom a másik a megbízhatóságról szólt .Nem szégyellem kimondani de még sokat kell tanulni a demokráciát hogy megértsük a lényeget Szlovákiában is és nem túlzok ha aszt mondom hogy kormány szinten is.(lásd a laktanyákról a tanulságot és a szlovák kormány viselkedését,megjegyezném még a diszkrimináció fogalmat is-másképp döntöt a kormány ugyanabban az ügyben (prevod majetku....),lásd Nitrai laktanya példáját és például a nánait laktanyát -ez is törvényes eljárást volt ugye?) Ez a szerény privát véleményem.Ennyi volt röviden az én észrevételem,nem zárom ki hogy elhangzott még sok figyelemre méltó gondolat de erre talán egy kis idő után majd visszatérek.

A nemzetközi politikában a diplomácia fontosságát hirdető, a globális klímaváltozás ellen harcoló, továbbá a foglyok kínzását elutasító és a guantánamói börtöntábort bezárni szándékozó Obama óriási utat tett meg: kevesebb mint 5 év alatt ért fel az amerikai politika csúcsára, ismeretlen illionis-i szenátorból lett elnök. Tapasztalatlansága ellenére meg tudta győzni az amerikai népet, hogy képes lesz lezárni az iraki háborút és kivezetni az Egyesült Államokat a gazdasági válságból.

Obama 65 százalékos népszerűségi mutatóval az egyik legnagyobb támogatottságú elnökként kezdheti meg hivatalát, a leköszönő George Bush viszont 34 százalékos mutatóval a legnépszerűtlenebb elnökként távozik a Fehér Házból Richard Nixon óta.

Žiadne komentáre: