Vítam Vás na stránkach blogu Nánanské reality,üdvözlöm önöket a Nánai tények blog oldalán

4. 6. 2008

Ami nem titkos az nyilvános – tehát publikálható.

Ez az alapvető elv jellemzi az információs törvényt /zákon č.211/2000 Z.z. o slobodnom prístupe k informáciám/ .Ennek alapján vannak létesítve az EU jogi dokumentumai is ami az információkhoz való hozzáférést illeti.

Ezért bátorkodom javasolni és egyúltal követelni hogy a nánai hivatalos honlapon jelenjenek meg a következő dokumentumok :

  • Nána község szabályzata /štatút obce Nána/
  • a falu önkormányzatának ügyrendje /rokovací poriadok samosprávy/
  • a falu általános kötelező rendeletei /Vzn –všeobecné záväzné nariadenia obce/
  • határozatok az önkormányzati ülésekről /uznesenia zo zasadnutí obecného zastupiteľstva/ 2006-tól
  • a falu gazdasági és szociális programja /PHSR-plán hospodárského a sociálneho rozvoja obce/
  • a falu területrendezési terve /územný plán obce/
  • a falu költségvetése /rozpočet obce/ 2006-2008 /
  • alapvető nyomtatványok,kérvények például az építkezésekkel,átalakításokkal kapcsolatban /stavebný zákon/ ,és egyéb szükséges nyomtatványok a lakosságnak konkrét dolgaik ,problémáik megoldására /döntse el a hivatal/.

Ezek a dokumentumok elektronikus formában megvannak ,tehát technikai akadálya nem lehet e javaslat megvalósítására,és akár más dokumentumokra is amit a hivatal ha akar publikálhat.

Tudniillik azért készült el az oldal hogy ezek az alapvetö dokumentumok, információk publikusak,nyilvánosak legyenek a falu lakossága részére,és nem utolsó sorban elérhetősége miatt is,elvégre nem kis összegbe került az elkészítése a falunak ,falupénzből.

Természetesen a menüben a további „könyvtárak“ mint a múlt ,jelen,színjátszó és éneklöcsoport ,csemadok ,nyugdíjas klub a sport és a többi is nagyon fontosak és nem szabad lebecsülni. Röviden az oldal szolgálja a célt amiért létesítve lett a falu lakossága és nem utolsó sorban a községi hivatal érdekében is.Jelenlegi állapota sajnos nem erre utal.

1 komentár:

Anonymný povedal(a)...

Olvasva a nánai weboldalt az a benyomásom hogy Kanička úrnak sokmindenben igazavan ,mivelhogy Nánai lakos vagyok meg tudom itélni mit is jelent a szülőföld szeretete.De ezt ne csak modják ,szinte már unalmas ,hanem tegyenek is érte valamit.A ki nyitot szemmel jár és nem elfogutl bizony lássa a lemaradást a környékbeli falukhoz képest ée ezert bizony valaki felelös.no ki lehet az ?Talán Kanička úr,nem hiszem.