Vítam Vás na stránkach blogu Nánanské reality,üdvözlöm önöket a Nánai tények blog oldalán

14. 6. 2008

Aktuális pályázat.

Regionális civil szervezetek kulturális programjainak támogatása.

A pályázattal kapcsolatos tudnivalók

A felhívás olyan kulturális események megvalósítására vonatkozik, amelyek 2008-ban kerülnek megrendezésre.A pályázat benyújtásának határ ideje 2008. június 30. (postai úton küldött anyagok esetében a bélyegző lenyomata, e-mailben küldött küldemények esetében a beérkezés dátuma számít.)

A pályázati kiírás támogatói

A Magyar Köztársaság Miniszterelnöki Hivatala OTP Banka Slovensko, a.s. A Magyar Köztársaság Kulturális Intézete (szakmai partner)

A pályázat elvi megközelítése

A Védcölöp Alapítvány pályázatot hirdet olyan szlovákiai civil szervezetek számára, amelyek elsődleges célcsoportja a szlovákiai magyar ifjúság, működési területe a kortárs kultúra. A pályázatban más pályázatokkal és a bevált modellekkel ellentétben elsősorban nem anyagi támogatást ígérünk, hanem

  • kapcsolati tőkét a potenciális fellépőkhöz,
  • médiacsomagot,
  • regionális kapcsolatokat,
  • szakmai segítséget folyamatos konzultációk formájában,
  • kedvezményes technikai feltételeket,
  • kedvezményes nyomtatási lehetőségeket,
  • a program részfinanszírozását (programtól függően kb. 10-25 000 Sk-ás támogatást),
  • professzionális közvetítést a fellépők és a helyi szervezők között,
  • költséghatékonyságot (a beérkezett pályázatokat egyeztetjük, így kisebb turnék megvalósítására nyílik lehetőség).

Pályázati programunkkal arra szeretnénk felhívni a figyelmet, hogy egy jó kulturális rendezvény megvalósításához nem feltétlenül a pénz a legfontosabb eszköz. Arra szeretnénk rávilágítani, hogy az eredeti ötletek, a minőséget képviselő produkciók, a színvonalas és több fronton megjelenő, de nem tolakodó marketing, a közvetlen kapcsolat a potenciális nézőkkel képes megszólítani az embereket, így egy kulturális program képes kitermelni saját költségeinek jelentős részét.

Pályázati felhívásunk fontos jellemzője, hogy a nyertes pályázóknak állandó médiatámogatást nyújtunk, illetve a kiíró és a nyertes között állandó kommunikációt tartunk fenn a program koordinátorain keresztül. A pályázóknak már a pályázat beadása előtt lehetőségük nyílik a konzultációra, a pályázaton nyert szervezetekkel pedig folyamatosan tartjuk a kapcsolatot a szervezés ideje alatt. Így erre a programra - szemben a pályázati programokban megszokott állandó ellenőrzéssel - a folyamatos segítségnyújtás jellemző.

Részletek itt >>>>>

Žiadne komentáre: