Vítam Vás na stránkach blogu Nánanské reality,üdvözlöm önöket a Nánai tények blog oldalán

1. 6. 2008

Olvastam .... ilyen is van,tanulságos.

Starosta Dunajskej Lužnej škrtil poslanca na obecnom úrade 26.5.2008 Poslanci sú zo zákona povinní chrániť obecný majetok. V Dunajskej Lužnej to robia s nasadením vlastného života. Starosta Ing. Ladislav Cingel, KDH, fyzicky napadol nezávislého poslanca Davida Pecha, ktorý sa zaujímal o predaj obecného majetku – zmluvu nevýhodnú pre obec. Útok sa odohral 19.5.2008 v úradných hodinách v kancelárii starostu, keď vyšlo najavo, že so zmluvou starosta manipuluje. Incidentu predchádzala snaha nezávislej poslankyne obecného zastupiteľstva (OZ) Ing. Takácovej získať návrh kúpnej zmluvy na predaj obecného pozemku - dvora bývalej MŠ. Investor, firma 3G Development, s.r.o. Branislava Strohmayera, má získať lukratívny pozemok za netrhovú cenu bez verejnej sútaže. Z doterajšieho priebehu bolo zrejmé, že aj podmienky zmluvy budú pre obec zjavne nevýhodné. To sa potvrdilo, pri predchádzajúcej osobnej návšteve poslankyne na úrade, ked starosta poskytol zmluvu iba k nahliadnutiu. Poslankyna Takácová následne (7.5.) písomne žiadala kópiu zmluvy podla info zákona. Starosta jej ju v rozpore so zákonom odmietol poskytnúť.Preto traja nezávislí poslanci OZ, Ing. E. Takácová, D. Pech a J. Šafárik, oficiálne navštívili 19.5. v úradných hodinách starostu obce L. Cingela v jeho kancelárii, aby im konecne poskytol návrh predmetnej kúpnej zmluvy za úcelom jeho verejného prerokovania na OZ dna 27.5.08. Po diskusii, ktorú si poslanci, po predchádzajúcom upozornení starostu o zvukovom zázname, nahrávali na diktafón, im starosta vydal iný návrh, než ktorý predtým poskytol k nahliadnutiu a prezentoval na zastupiteľstve. Následne po tomto pokuse o podvod poslanci žiadali starostu o sprístupnenie oboch návrhov.

Poslanci očakávali, že starosta, v minulosti už 2x uznaný vinným za priestupky nesprístupnovania informácií, bude ako obvykle robit obštrukcie a preto priniesli so sebou aj kameru. Dovtedy ju nevyužili, spoliehali sa na predsa len otvorený prístup starostu. Kedže starosta opakovane odmietal vydat pôvodný návrh kúpnej zmluvy, poslanec Pech zacal túto absurdnú situáciu nahrávať na kameru.

Na to starosta fyzicky napadol poslanca Pecha a to tak, že ho zvalil na konferencný stôl, kde ho zaľahol a začal ho škrtiť. Starosta prestal s útokom, až ked do miestnosti vošla pracovníčka OcÚ a prítomný poslanec J. Šafárik zakričal „zavolajte políciu". Poslanec Pech následne navštívil lekára a na polícii podal trestné oznámenie na starostu.

/forrás :www.changenet.sk/ P.s. Nánán ilyesmi nem fordulhat elő,itt a képviselők általában bólogatnak /tisztelet a kivételnek/,el tudnák képzelni például hogy M.Zsuzsa nekiesik D.Józsefnek ........ ??????

Žiadne komentáre: