Vítam Vás na stránkach blogu Nánanské reality,üdvözlöm önöket a Nánai tények blog oldalán

21. 6. 2011

Négy körzeti hivatal szűnhet meg

Négy körzeti hivatal – a szenci, a bazini, a párkányi és a Kassa-vidéki – megszüntetését tervezi a belügyminisztérium. Ha elfogadják a tárca elképzelését, akkor néhány településről akár 80 kilométert kell majd utazni az ügyintézés miatt.

         A belügyminisztérium tervezete jelenleg tárcaközi egyeztetésen van. Natália Hattalová, a minisztérium sajtóosztályának munkatársa az Új Szónak elmondta: a tervezet kidolgozásánál a régióbeli munkanélküliség nagysága és a földrajzi távolság volt a legfontosabb kritérium. Tehát csak ott szüntethetnének meg hivatalt, ahol alacsonyabb a munkanélküliség és nem kellene túl sokat utazni a másik körzeti hivatalba. Azonban pontosan ezzel a filozófiával lenne ellentétes a Párkányi Körzeti Hivatal megszüntetése: a járáson belül ebben a térségben a legnagyobb a munkanélküliség, és például Kiskesziről vagy Ipolyszalkáról közel 80 kilométert kellene utazni Érsekújvárba. Ellenkezőleg, a Kassa-vidéki Körzeti Hivatal Kassán működik, így bezárása nem okoz különösebbbonyodalmat.
Az MKP aláírásgyűjtést indít a párkányi hivatal bezárása ellen. A Híd viszont azt állítja, nincs ok pánikra. „A Híd, mint kormánypárt, mindent elkövet a hivatal bezárása ellen. Ha csökkenteni akarják a hivatalok számát, tegyék ott, ahol ez tényleg indokolt. Ragaszkodni fogunk hozzá, hogy objektív adatokból induljanak ki” – jelentette ki Simon Zsolt, a Híd alelnöke. Az ügyet a koalíciós tanács és a kormányelé visziapárt.
A belügy szerint Párkányban az Érsekújvári Körzeti Hivatal kihelyezett irodája működhetne, de más megoldás is lehetséges. „A tervezet még csak tárcaközi egyeztetésen van, véglegesformájáróltárgyalnifogunk” – mondta Hattalová.

További részletek az Új Szó keddi nyomtatott kiadásában!

Párkány és a kőrnyék polgármesterei mit tudtok tenni hogy ez ne történjen meg ?

Žiadne komentáre: