Vítam Vás na stránkach blogu Nánanské reality,üdvözlöm önöket a Nánai tények blog oldalán

21. 6. 2011

Szlovákok is készülnek az Omega koncertjére

Magyarok és szlovákok egyaránt vásárolják a jegyeket a szombati Omega- koncertre, a helyi amfiteátrumban így nagyszabású nemzetközi buli várható.

A szlovák közönséget korántsem csak az előzenekar, a Collegium Musicum vonzza, a mai ötvenes generáció anélkül is hallgatta és szerette az Omegát, hogy a szövegeit értette volna.

„Tizennyolc évesen, 1982-ben alapítottam az első zenekaromat. Az LGT-n és az Omegán nőttünk fel. Emlékszem, a Gyöngyhajú lányt is játszottuk, fonetikusan énekeltük, ahogy sikerült leírnunk. De ez senkit nem zavart, minden mulatságon kérték a szerelmesek” – mondja Milan Sitár, aki épp egykori zenekara tagjainak vett jegyet az egyik lemezboltban a szombati Omega koncertre. Jó alkalom lesz ez a találkozásra, emlékezésre, meg arra is, hogy lássák, a zenészek nem öregszenek. „Tudnak valamit ezek a fiúk, hogy ennyi év után is együtt vannak. Ki tudja, talán még mi is újra kedvet kapunk a zenéléshez” – búcsúzott az egykori gitáros, aki a zenészmúltból mára csak hosszú haját őrizte meg.

A lemezbolt tulajdonosának elmondása szerint a jegyvásárlók között sok a zenész és az ínyenc zenehallgató – olyanok, akik a lemezekből is a minőségit viszik. „Az igazi vájt fülű zenerajongók számára az Omega neve nem ismeretlen, nálunk kapható, és szépen fogy a legutóbbi lemezük is” – mondta a boltos, Andrej Dragúň, aki maga is készül a koncertre. Az Omega fellépése a környék magyar lakossága számára is nagy esemény, hiszen utoljára a hetvenes-nyolcvanas években léptek fel magyar előadók Nyitrán. Attól, hogy rendbontás, konfliktus lenne a koncerten, senki nem tart, az általunk megkérdezett emberek mind azt mondták, szórakozni, a zenét élvezni és nem tüntetni mennek a koncertre.

/újszo/

Žiadne komentáre: