Vítam Vás na stránkach blogu Nánanské reality,üdvözlöm önöket a Nánai tények blog oldalán

30. 6. 2021

KEĎ SA ŠELIGA HRÁ NA DOSPELÉHO POLITIKA.

 Po páde komunizmu sa svet zmenil. Nielen globálny, ale aj ten náš malý. A zmena nám priniesla ilúziu nového sveta, plného možností, príležitostí a šancí. Lenže „rovnosť pred zákonom“ a „rovnosť príležitostí a možností“ nie je to isté. Niektorí podpriemerní jedinci si tieto dva princípy pomýlili. A mýlia si ich dodnes. Talent nie je možné nahradiť, kúpiť, ani si ho prenajať. Ak niekto klame verejnosť tvrdením, že je „elitným expertom“, neznamená to ešte, že to je (i) pravda; (ii) ale dlhodobo udržateľná lož; a (iii) si to nikto neuvedomí. Možno síce neskoro, ale raz to praskne a realita bude neudržateľná.

Pán Šeliga sa ako chrabrý rytier postavil na obranu prezidentky v spore s Ficom. Má právo vysloviť svoj názor rovnako, ako aj Fico. Obaja sú poslancami, obaja sú právnikmi. Na čo však Šeliga právo nemá, je klamanie verejnosti, respektíve jej zavádzanie. Tvrdenie, že „niektorí teoretici tvrdia, že prezident má povinnosť sa obrátiť na ústavný súd“, je zavádzaním, lebo nie všetci títo teoretici sú ústavnými právnikmi rešpektujúcimi, že moc pochádza od občanov. Rovnakým zavádzaním, ako keď pán advokát Kubina o sebe tvrdí, že je ústavný právnik. Avšak vrchol diletantizmu je Šeligovo tvrdenie, že „normálni a dospelí politici rešpektujú ústavu a ústavný súd“! Toto napíše niekto, kto je v strane s Máriou Kolíkovou! Ona sa okrem svojho morbídneho, nechutného a oportunistického vystúpenia v Pumpe preslávila aj výrokom: „No hádam nám ústavný súd nebude hovoriť, čo je ústava!“ (Žiada sa dodať – preboha, to ako vážne?!)
K odpornostiam, ktoré vylial pán apolitický poslanec Šeliga na svojom FB, len toľko:
Zaplatili ste už pokutu za to, že ste spolu s kolegyňou Janou Žitňanskou a Jurajom Drobom pokrytecky porušili síce nezmyselné, no vami veľkohubo podporované nariadenia o pandemických opatreniach? Prišlo vám vôbec rozhodnutie o udelení pokuty? Či aj v tejto otázke ste lepšoľudia?
Ak sa niekto chce dať očkovať, nech tak urobí. No vy a ani ostatní politici sa netvárte, že je to povinné!
A skúste sa prezidentky zastávať vtedy, keď si to zaslúži. Ja viem, nebude to často!
(prevzaté z FB,autor: j.Laššáková)

Žiadne komentáre: