Vítam Vás na stránkach blogu Nánanské reality,üdvözlöm önöket a Nánai tények blog oldalán

10. 4. 2011

Csáky vagy Berényi? Jövő héten megtudjuk!

2011, április 9 
Berényi József továbbra is az MKP élén kíván maradni. Csáky Pált 4 helyi szervezet jelölte a párt elnöki posztjára, Berényit 11 helyi szervezet támogatja.
Foto: SITA
Berényi József és Csáky Pál 2010 márciusában
Foto: SITA
Berényi az MKP Országos Tanácsának (OT) szombati ülése után még nem tudta megmondani, hogy nehéz ellenfélként tekint-e Csáky Pálra, mivel a tavaly júniusi parlamenti választások kudarca után az MKP vezetéséből távozó Csáky még nem erősítette meg, hogy indul-e az elnöki posztért. Az MKP jelenlegi elnökének nyugodt a lelkiismerete, és az OT ülését követő sajtótájékoztatón elmondta azt is, hogy aki az április 16-i választások után átveszi a párt vezetését, jobb állapotban fogja találni az MKP-t, mint amikor Berényi átvette 2010 július 10-én.
"A párt a tavalyi sikertelenségek után konszolidált állapotban van. Az önkormányzati választások eredményei bizakodásra adnak okot" - jelentette ki Bárdos Gyula volt parlamenti képviselő, az MKP OT elnöke. Az MKP-nak jelenleg körül-belül annyi tagja van, mint a Híd párt megalakulása előtt, ami megközelítőleg 10 ezer párttagot jelent. Az OT ülésén a közelgő népszámlálással is foglalkozott az MKP vezetése, a párt saját kampányt szervez a témakörben, kulturális rendezvények, buzdító hirdetések várhatóak. "Meg akarjuk szólítani az embereket, és meggyőzni őket, hogy bátran vállalják magyar nemzetiségüket" - mondta Berényi József.
Forrás :(sita/parameter)
   Az én privát véleményem pedig az ,hogy már pedig ide egy harmadik jelölt kell.Az egyszerű paraszt ész azt diktálja ahogy hallom a véleményeket az emberektől ,hogy a szlovákiai magyarság nem fogja akceptálni ezeket a jelölteket egyszerűen csak azért is mert már voltak elnökök .AZ egyszerű ember tudatában ez a vélemény  - higgyék el ez így lesz ! Meg kell csak hallgatni a kőrnyék lakosságát .Ezek alapján nekem az jön ki, ide abszolút új arc kell.
És most feltennék egy kérdést, hogy hol is van jelenleg az MKP? Mielőtt kifejteném véleményemet szeretném leszögezni:én párton kívüli vagyok.Az igássághoz hozzátartozik, hogy egyszer voltam egy pártban –és az bőven elég volt arra ,hogy jelenleg párton kívüli legyek.Ugyancsak egyszer tettem esküt mikor katona voltam az akkori Csehszlovák  szocialista köztársaságnak.Miért írom ezt a tényt ezen majd gondolkozzanak el a tisztelt olvasok például a kettős állampolgársággal kapcsolatban.Továbbá azt is kijelentem hogy abszolút nincs jogom értek élni, bírálni az MKP tevékenységet és nem is akarom.Csupán csak mind egy egyszerű lakos,állampolgár és választó fejtem ki magán véleményemet, amihez viszont jogom van.Az önkormányzati választások és egyéb tények alapján viszont egyértelmű mindenkinek hogy a környék társadalmi,gazdasági fejlődéséért az MKP felelős azaz  polgármesterek,képviselő testületek.És most képzeljék el milyen itt a felelőség, lakossághoz való hozzáállás például egy olyan helyzetben ,hogy a párkányi egészségügyi központban(Poliklinika) nincs már több mint egy hónapja gyógyszertár – és senkit nem zavar ,jól van ez ?  Naponta több tucat receptet írnak az orvosok,és csak a városban lehet kiváltani.Őszintén sajnálom az idős embereket,nyugdíjasokat, akik csak akkor jók mikor választás van ,leadják a szavazataikat ,utána nem törődik velük senki.Nehogy már valaki azt mondja,hogy a polgármesternek ehhez semmi köze !  Tudatlanság,nemtörődömség ,döntse el a tisztel olvasó .Egy  másik példát szeretnék felhozni: egy kb.5 m mély kútba beleeset egy ember de nem sérül meg a víz megmenti.Próbálkozik kimászni.Erős a hátgerince melyre támaszkodva,kezével és lábával  próbálkozik a kútból kimászni.Idővel bizony sikerül is neki miközben  visszaesik egyszer ,kétszer.Végre kimászik !!! Ez az ember garantáltan többet nem fog beleesni a kútba.
Cimkék:
> Farkas Iván , > MKP          

Žiadne komentáre: