Vítam Vás na stránkach blogu Nánanské reality,üdvözlöm önöket a Nánai tények blog oldalán

3. 8. 2009

Dokument ,ktorý niečo dokazuje -posúdte sami.

MINISTERSTVO OBRANY SR

sekcia obranného plánovania a manažmentu zdrojov

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––– Bratislava 11. septembra 2006

Vážený pán

Tibor K A N I Č K A

Jókaiho ul. č. 104

943 60 N á n a

Váš list číslo/zo dňa Naše číslo

Vybavuje/telefón SEOPMZ-155-483/2006-OdPOI Mgr. Al-Sbenatyová 0960 313 048

Vážený pán Kanička,

dňa 2. septembra 2006 ste požiadali Ministerstvo obrany SR o poskytnutie informácie v zmysle zák. č. 211/2000 Z. z. o slobodnom prístupe k informáciám, ktorá sa týka naloženia s nehnuteľným majetkom štátu v správe Ministerstva obrany SR – Kasárne kpt. Nálepku v k. ú. Nána. Vaša žiadosť bola postúpená na vybavenie sekcii obranného plánovania a manažmentu zdrojov Ministerstva obrany Slovenskej republiky, na základe čoho uvádzame.

Objekt Kasární kpt. Nálepku je pre Ministerstvo obrany Slovenskej republiky prebytočným majetkom štátu. Ministerstvo obrany Slovenskej republiky, ako správca majetku, je povinné s ním naložiť podľa zák. č. 172/2004 Z. z. o prevode vlastníctva nehnuteľného majetku vo vlastníctve Slovenskej republiky na obec alebo vyšší územný celok v znení zák. č. 657/2005 Z. z. V zmysle citovaného zákona bol predmetný majetok ponúknutý štátnym rozpočtovým organizáciám a štátnym príspevkovým organizáciám, ktoré oň však neprejavili záujem. Keďže ponukové konanie nebolo úspešné, Ministerstvo obrany Slovenskej republiky bolo povinné ponúknuť majetok obci, na ktorej území sa nachádza, t. j. obci Nána. Na ponuku obec Nána reagovala kladne - s prevodom predmetného majetku súhlasilo obecné zastupiteľstvo. Ministerstvo obrany Slovenskej republiky predloží návrh na prevod vlastníctva vláde Slovenskej republiky, keďže v zmysle citovaného zákona sa prevody vlastníctva realizujú na základe jej rozhodnutia. Po súhlase vlády prevedie Ministerstvo obrany Slovenskej republiky predmetný majetok štátu do vlastníctva obce Nána.

S pozdravom

Ing. Michal Ď U R K O V I Č

generálny riaditeľ

poverený riadením

2 komentáre:

Anonymný povedal(a)...

Nos kedves Kanička úr, ha ez minden igaz amit itt leirtak ebben a levelben, akkor elvileg most nem kene vegig mennie a kulon eladasnak. Akkor most ket lehetoseget latok, vagy ennyire dezinformaltak a hadugyminiszteriumban, vagy valaki itt valamit csunyan elrontott, es ennek pedig vegere kell jarni es feleloseket megtalalni. Erdekelne most az On velemenye, mit szoll ehhez az egesz helyzethez, On hogy latja?

Tibor povedal(a)...

Tökéletesen egyetértek,ennek végére kell járni csak sajnos nincs kinek.Én egyedül tekintettel az egészségügyi állapotomra nem vállalom.
És még állítom, hogy ebben az esetben a büntető törvénykönyvben is lehet lapozni,mert szerintem meg van sértve egy csomó törvény is.De ki járjon utána ? Ez itt a kérdés.Én kidolgoztam egy dokumentumot megkapta a polgármester asszony ,és mint önkormányzat sem merték vállalni hogy végere járjanak a dolognak ,féltve hogy ennek a falu issza meg a levét.Hát kérdem én mit adott ez a kormány a falunak ?? Mitől félnek a képviselők? Mit árthatnak a falunak ? Na ezen kell elgondolkozni,de ez nehéz olyan képviselőkkel akiknek mások írjak le mi a véleményük ,és még aszt is dadogva olvassák .
Hát én így látom .És már sajnos abban sem vagyok biztos hogy az önkormányzat akarja -e egyáltalán a kasárnyát? Már ilyen hangokat is hallotam.No de majd idővel kibúj a szőg a zsákból - mondja a mondás,hát kivárjuk.