Vítam Vás na stránkach blogu Nánanské reality,üdvözlöm önöket a Nánai tények blog oldalán

24. 2. 2009

Mi lesz a nánai kaszárnyával?

Az Újszó mai azaz 2009,február 24 -én közölt cikke : Nána. A kormány egy tavaly december 3-án hozott határozatának értelmében a falu nem kaphatja meg az ingatlant.
GULYÁS ZSUZSANNA írta. A Párkány melletti Nána község határában álló egykori kaszárnya épületével kapcsolatban az elmúlt években már több elképzelés született. A régió vállalkozói közül sokan pár hónapja még elképzelhetőnek tartották, hogy logisztikai központként vagy raktárként működjön, de a kormányhivatal döntése alapján ez a közeljövőben nem valósulhat meg. „2006-ban az előző kormány honvédelmi minisztériuma felesleges vagyonként felajánlotta az épületet a falunak, de a kormányváltás után leállították a folyamatot. A választások után már csak kormányzati döntés alapján kaphatta volna meg a falu az ingatlant, de sajnos a kormány egy tavaly december 3-án hozott határozatában nem hagyta jóvá az átutalást. Mivel erről hivatalos értesítést még nem kaptunk, nem tudjuk, mi lesz az egykori kaszárnya sorsa. A közel 3,9 millió euróra (118 millió korona) felértékelt épület így jelenleg kihasználatlanul áll” – tájékoztatta lapunkat Matuska Zsuzsanna, Nána polgármestere.

Ugyancsak kérdéses, mi lesz azzal a kastélyépülettel, amely egykor az állami birtok tulajdonát képezte, és felszámolása után egy magánvállakozó tulajdonába került. „A falu is részt vett az árverésen, de nem sikerült előteremtenünk a szükséges pénzt, így a kastély magánkézbe került. Egyelőre nem tudjuk, mi az új tulajdonos elképzelése. Mi a helyi autókempinggel összekapcsolva üdülőközpont kialakítást terveztük ide, ami nyilván sok turistát vonzott volna a községbe. Ennek ellenére bízom abban, hogy valamilyen formában sikerül együttműködnünk a jelenlegi tulajdonossal, aki egy helyi vállalkozó. Optimista vagyok, mert a nánai magánvállalkozók közül eddig is ő támogatta leginkább a falut” – árulta el a polgármester. – Az állami birtok ügye azonban még nincs lezárva, hiszen közel 200 ezer euróval (6 millió korona) tartoznak a falunak. Azt hiszem, ezt a pénzt nehezen fogjuk behajtani. Az adós után nem maradt sem épület, sem földterület, amivel kárpótolhatná a falut” – tette hozzá Matuska.

Ennyi az Ujszó cikke. (nem kommentálom T.K.)

Matuska Zsuzsától meg kell kérdezni hogy a 2009 január 26.-án, az önkormányzati ülésen miért nem volt megszavazva Farkas Iván képviselő úr javaslatára a petíció , laktanya megszerzése érdekében ,az általam kidolgozott írásbeli javaslat alapján ?Javaslat megtekinthető Matuska Zsuzsánál,Farkas Ivánnal és nálam .

Ez kötelessége lett volna az önkormányzatnak :

  • a 357/2004 , 369/1990 -es törvények alapján ,
  • a szlovák alkotmány alapján
  • és nem utolsó sorban a polgármesteri és a képviselő testület letett eskü alapján- a falu érdekében !!!!!!!
Ki merem jelenteni hogy ezért nem Matuska Zsuzsa a felelős a bűnös, hanem az "okos" képviselő testület teljes mértékben, akik az alapvető kötelességeit totál nem ismerik de ez a tény már sokszor be lett bizonýtva !!!

2 komentáre:

Wassermann povedal(a)...

Már megint a Matuska Zsuzsa meg a képviselők!!!HIHETETLEN, mennyi kreativitást igényel egy új bűnbak keresése, mert eddig minden meg nem valósított elképzelés sikertelenségéről, csak a polgármesternő és a képviselők tehetnek.
Komolyan mondom ezt az üldözési mániát már kezeltetni kéne.
Persze a másban való hibakeresés kimerítő hobbi lehet, mivel hogy Kanicka úr Farkas Ivánt fogadta fel taxisnak, hogy hazavigye.
Na ez a pofátlanság netovábbja...

nem vagyok Kanička párti povedal(a)...

Nem tudom ki vagy te Wassermann de aszt tudom hogy Kanička urat Farkas Iván vitte is oda a hivatalba mert láttam mivel itt lakok a közelben,és természetesen haza is vitte,mi ebben a furcsa nem tudom de te nagy barom vagy az biztos !