Vítam Vás na stránkach blogu Nánanské reality,üdvözlöm önöket a Nánai tények blog oldalán

26. 5. 2013

Valamit nem értek, és Ön tisztelt olvasó? – BESZÉLJÜK MEG!

Kedves barátaim, valamit nem értek… lehet, hogy velem van a baj, de lehet, hogy másnál. Osszák meg véleményüket a kommentárba ehhez a bejegyezéshez. Anonim vélemény is vélemény s attól még az  igaz is lehet.
Miről is van szó? A Magyar Közösség Pártja alapszabályzatában a II. fejezet, 2 § Alapvető eszmék, célok és feladatok, 1. és 2. bekezdésében a következők vannak leírva, idézem :
"1. A Magyar Közösség Pártja (továbbiakban a párt) a kereszténység és a humanizmus eszméjét, valamint hagyományait, a demokrácia és a pluralizmus elveit, az egyéni szabadságjogokat, a magántulajdon sérthetetlenségét, a jogállamiságot, az egyéni, valamint csoportjogokat és a szubszidiaritáson alapuló önkormányzatiság és regionalizmus eszményét valló politikai párt.
2. A párt alapvető célja egy olyan hatékony politikai érdekképviselet kialakítása és működtetése, amely a Szlovákiában élő magyarok és más kisebbségek megmaradása és gyarapodása feltételeinek kialakításáért tevékenykedik. A párt alapvető feladatának tartja, hogy fejlessze Szlovákia azon régióit, ahol magyarok élnek, és hozzájáruljon az ország leszakadó régióinak felzárkóztatásához." Ennyi az idézet. Aki nem hiszi olvassa >>> ITT.
Tehát akkor tisztázzuk :
1. J.R. igazán keresztény és humanistához illően járt el a trafikbotrányával, kisemmizve az esztergomi szerencsétlen rokkant nyugdíjast, aki ebből élt, vagy már miénk Esztergom csak még nem tudunk róla??? Én Szlovákiában élő magyar vagyok (nem vagyok párt tag) és én kérek bocsánatot az esztergomiaktól ezért a tettért.
2. Másik példa: vajon nem tévedt-e el L.SZ. amikor a gyarapodás szóhoz jutott a 2. bekezdésben? Mert, hogy szépen gyarapodnak a panziói Šturovóban (mondják, hogy már 5 is van) és még ráadásul nem is a saját nevén vannak az ingatlanok. Én nem irigylem tőle, biztos jó marketing terve van az úrnak vagy a fene tudja, hogy is van ez a gyarapodás. Úgy gondolom, hogy egy járási pártelnöknek talán más példát kellene mutatnia. De az is lehet, hogy így néz ki a “hatékony politikai érdekképviselet” a mai világban. Azt viszont biztosan tudom, hogy a valamikori érsekújvári járási kommunista vezérek kiscserkészek voltak ehhez képest, pedig azok se mindig csináltak  “humánus” dolgokat. A piac gazdaság amiben élünk, nem szociális otthon, de úgy gondolom, nem illik túlzásba vinni a dolgokat és ha még beképzeltek is vagyunk mellette, az talán már túlzás. Szép estét mindenkinek!
Zárószó helyett: a magyar nép VILÁGELSŐ ÉS MÉG SOKÁIG AZ IS MARAD!!! Miben? Egy főre jutó Nobel díjasok számában… a magyar nép nem hülye csak a pártpolitikusok Szlovákiában is annak nézik, sajnos! Még-egyszer szép estét mindenkinek!

2 komentáre:

Tibor povedal(a)...

Berényi úr,Farkas Iván úr Önöknek mi a véleményük erről a partkollégáik tevékenységről? Nem gondolják hogy az ilyen viselkedés NAGYON árt a magyarságnak Párkány és környékén? Ezen a vidéken ahol a legtöbb szavazatok kapta az MKP a 2010 választásokon ? Az már nem érdekes ?Más a prioritás ?

Anonymný povedal(a)...

jo nagy bunkók,