Vítam Vás na stránkach blogu Nánanské reality,üdvözlöm önöket a Nánai tények blog oldalán

15. 5. 2010

Véleményem a kettős állampolgárságról, és másról is….

Jó a téma az biztos, hogy erről lehet vitázni ,hát belevágok én is : -gondolom látták sokan a magyar parlament ülését a tv-ben,Bajnai ,Orbán, Schmidt Pál és a többiek beszédét. Ami a kettős állampolgárságot illeti,nem csodálkozom hogy ezzel a torvényél indul be a magyar parlament, mert ugyebár a gazdaságra már nem kell túlzottan oda figyelni ,mert a szocisok Bajnai vezetésével már beindították a növekedést a Fidesznek csak oda kell figyelni (el ne kúrjuk alapon...) és folytatni a beindult növekedés (bővebben lásd Bajnai beszédét)De már dicsekedni a Fidesz fog milyen jók ,figyeljék csak meg !!!! Más szóval tehát a gazdaság ráér,az egességügyben akkora a kupi hogy nem is tudják honnan elkezdeni ; tehát marad a kettős állampolgársági törvény elfogadása. Jut eszembe a rendszerváltás óta azaz Antal Józseftől kezdve egészen mostanáig mondjátok meg nekem melyik magyar kormányfő használta a titulusát ??? (pedig volt nekik !!!) A parlament Üllése még véget sem ért, már a magyar médiákban megjelent hogy Dr.Orbán Viktort kérte meg a köztársasági elnök a kormány alakítással. No ez a problémám a Fidesszel és a Viktorkával !! (külön hangsúlyozom nem a doktor titulussal van a gond) Miért nem mindjárt Vitéz Dr.Orbán Viktort ??? Így stílusosabb lett volna nem de ?? Továbbá olvasom ,idézet a Fidesz oldaláról : ... Román példa alapján történik a törvénymódosítás, de Szlovákiában, Szerbiában s még számos európai államban szabályozzák hasonló módon e kérdést. Miután az erdélyi, a felvidéki, a vajdasági és a kárpátaljai magyarok legitim képviselőik révén egyhangúlag sürgették a kettős állampolgárság lehetőségének biztosítását, a kérés teljesítése a mindenkori magyar kormány kutya kötelessége. na ennyi az idézet,tehát kutya kötelessége ,világos mindenkinek ??? Csak aszt nem tudom ki az a felvidéki magyarok legitim képviselője ?? Ti tudjátok ? Valaki esetleg tudja ?Mikor és ki választotta meg??Netán volt valami népszavazás,csak lemaradtam róla ?Esetleg valaki kinevezte saját magát,ez most egyébként divat ! Én személyesen megkérdeztem vagy 50 szlovákiai magyart hogy tudja e, ki az a felvidéki magyar legitim képviselő hát mit ne mondjak néztek rám mint borjú az új kapura ..... stb.(többit nem illik leírni ) Ami viszont igaz az igaz, itt van például Chelemendik Sergej (nem kell bemutatni ) képzeljék el KETTŐS állampolgár (orosz és szlovák),soroljam még, aszt hiszem fölösleges, vannak még szlovákok akik más állampolgárságot is kaptak.

És még valami: mi az hogy felvidék,az igaz hogy valamikor használták ezt a területi megnevezést a XIX.században .Akkor volt divatos,nem lehet hogy már idejét múlta ?Ki tudja megmondani mi ennek az elnevezésnek a szlovák változata? Ha nem hallották volna akkor HORNÉ UHRY .Érdekes ezt miért nem használják még,jó mi ???). Vagy nem is a XXI.századot írjuk ?A fene érti ????

Na mindegy .egy biztos :kinek mi a jó per pill ,és főleg kinek mi az érdeke úgy cselekedik,más szóval : egyik tizenkilenc a másik egy híján húsz.Nekem ez a véleményem.(Lásd még a görög segélyt témát SNS ,HZDS stb. es persze a nemzetbiztonsági tanács összehívását stb.stb.)Már megszoktuk ,minket állampolgárokat nem kérdez meg senki,semmiről,minek is !! Csak menyél választani ez itt a lényeg.

És még valami ide tartozik : Közvetlenül a választások után ,mikor felmerült a kettős állampolgárságról szóló törvény akkor Csáky Pál rögtön reagált és kijelentette ,hogy tekintettel arra a tényre hogy Szlovákia választások előtt áll,ez a téma(mármint a kettős állampolgárság) még nem aktuális ,ha jól tudom!!! KI tudja lehet hogy hallgatnak rá ?? Akkor kérdem én ,ki és miért keveri a sz... ,kinek mi az érdeke ,jogos e a szlovák fél reakciója ...lehet még sorolni a kérdéseket.Engem speciel érdekelne mi a fenét kereset Csáki Pál a magyar parlamentben (látható volt a TV-ben.)Bugár Bélát nem láttam (de attól még ő is ott lehetett ?! Ismerve a magyar TV-t és a mentalitást stb. ha ott lett volna biztos ő is benne lett volna a tévében nem de ?? Lehet hogy meghívták Csákit de minek,és akkor a Bugárt miért nem ??? Ő nem a magyarságot képviseli ,akkor kit ??És ha több szavazatot kap ara nem gondol senki ? (lehet hogy van már jó magyar, Csáky párti,vagy rosz magyar, Bugár párti????) Pedig szerintem nem kizárt ez a választási eredmény ,mint ahogy az sem, hogy egyikük se kerül be a parlamentbe .Ez is benne van a pakliban,mert még van egy kis idő és amit még el lehet rontani ,azt el is rontják .(Murphy ?)

Tehát leszögezném, hogy nem vagyok ellensége a kettős állampolgárságnak,csak nem mindegy mikor ,mit és hogyan "tálalunk fel " a népnek a politikában ez duplán érvényes, csak sajnos eszt a tényt nem veszik figyelembe,és jönnek a fölösleges problémák.Mikor tanulják már meg a politikusok ?? Talán soha . Hát ennyit akartam elmondani.Köszönöm hogy elolvasták.

Akit még ezek után is érdekel a téma olvasson>>>> itt

Žiadne komentáre: