Vítam Vás na stránkach blogu Nánanské reality,üdvözlöm önöket a Nánai tények blog oldalán

23. 8. 2008

Stručné poznámky k uzneseniu.

Obecné zastupiteľstvo na svojom zasadnutí dňa 7. 7.2008 okrem iného Schválilo:

- pogram zasadnutia OZ doplnený o programový bod: ponuka na dodanie projektovej dokumentácie na kanalizáciu a ČOV;

-mám otázku: na niektorom z predchádzajúcich zasadnutí OZ starostka zaujímavým spôsobom podala informáciu o tzv.“zmrazení“ budovania kanalizácií a ČOV v obciach do 2000 obyvateľov do roku 2013 ,tak ako je to vlastne ? kto podá obšírnejšie vysvetlenie ? trebárs aj na oficiálnej stránke obce ,nielen hovoriť o tom ,že sa postupne doplnuje ? kedy a čím ? je to úbohé,žiaľ !!!

- Neschválilo:

- Opravu barokového kríža v cintoríne.

- mám poznámku : Môžete sa hanbiť !!!!!

- Odročilo: 1. Prerokovanie opravy barokového kríža v cintoríne na nasledujúce zasadnutie OZ.

mám opäť otázku :tak ako je to vlastne,viete čo chcete vôbec ???? k problému kanalizácie a ČOV niekoľko poznámok zo stránky ZMOS-u: Znepokojujúcou informáciou z posledných mesiacov pre naše obce je informácia MŽP SR, že prioritou financovania obnovy a budovania verejnej kanalizácie zo štrukturálnych fondov do roku 2015 budú iba aglomerácie s počtom obyvateľov viac ako 2000 EO. Vyplýva to aj z prístupových záväzkov SR. Nemení to nič na fakte, že veľká väčšina obcí zostáva bez reálnych možností dobudovať, alebo vôbec začať budovať verejnú kanalizáciu a to aj pri zohľadnení (obmedzenej) finančnej podpory zo strany Envirofondu. Táto situácia je kontrastná a paradoxná hneď v niekoľkých polohách a naša analýza to potvrdzuje.podrobnejšie na stránke ZMUS-u,sekcia životného prostredia. Preto moja otázka ,tak ako to je vlastne? bude či nebude kanalizácia,ak áno kedy ?

3 komentáre:

Anonymný povedal(a)...

szerdán a markízahírekben elhanghott hogy a 2000 nél keveseb lakossággal rendelkezo faluk is részt vehetnek a csatornázás es a tisztíto berendezések epítéseben .Ezzel a tényel egyetértet az uj kornyezetvédelmi miniszter is ,es mindent meg tesz annak erdekében hogy 2015-ig e faluk is részt vegyenek ebben a tervben.Más kérdés hogy Nánán ismet hogyan álnak hozzá e problémahoz,milnyire időben készulnek el a kellő dokumentumok és azoknak eljuttatása a megfelelő helyre.ITT a nagy lehetőség hogy ismét bizonyíthat az őnkormányzat mire képes !!!!

Anonymný povedal(a)...

Megmondom mire képes a nánai ÖNkormányzat: a nagy semmire, sajnos. Majd a választások előtt fél évvel belehúznak, hogy csináltak vmit. A fene se fog emlékezni régebb dolgokra, jól kivan ez találva nekik.

Tibor povedal(a)...

Egyetértek igaza van,már most kezdenek belehúzni én így látom kezdődik a butítás, ámítás,beindul a magyarázatok zöme,mit miért nem lehetett megcsinálni stb..Tekintettel arra a tényre hogy Nánán a választó polgárok több mint 50% nyugdíjas ,lehet kezdeni figyelni a dolgokat ,ki megy Bécsbe,színházba Pestre,megint megemeljük a karácsonyi utalvány őszegét stb.stb. és a vége az lesz hogy a mi Zsuzsikánk bizony az egy arany asszony nekünk jó lesz még egy darabig.És ennyi volt, garantáltan senki nem rúg mellette labdába.
csak megemlítem hogy a választások 2010 --ben lesznek,és már kezdődik a "nyugdíjasok" ámítása,nem gondolva abszolút a fiatalokra,lakásokra,laktanyát már meg sem említem.Azon csodálkozom hogy a barokk keresztre jóváhagytak 80.000 ,-Sk -már ennek a ténynek is kampány szaga van ,mert tudniillik eddig még nem nagyon van mit letenni az asztalra.Márpedig el fog kelleni számolni mit is produkáltak a 4 -év alatt.Na erre majd még részletesebben visszatérek.Üdv.