Vítam Vás na stránkach blogu Nánanské reality,üdvözlöm önöket a Nánai tények blog oldalán

19. 9. 2009

A gazdasági válság oka .

Hát, igen, a pénz! Sok embert ez a téma nagyon érzékenyen érint. Pedig, ha tetszik, ha nem, a pénz ma igenis része mindennapi életünknek. Mégpedig igen komoly, szerves része. A pénz történetéből megtudjuk, hogy a pénz nem más, mint a kereskedés során használt csereeszköz. Azért tudjuk csereeszközként használni, mert világos, mindenki számára megbízható értékkel rendelkezik.Emellett a pénz arra is szolgál, hogy értéket őrizzünk meg vele későbbi felhasználásra. Így például félretehetünk pénzt, hogy később valami drágát vásároljunk rajta.Végül a pénz elszámolási egységként is szolgál. Könnyen lehet vele számolni, így lehetővé teszi, hogy segítségével világosan megadjuk a különböző áruk értékét. És amit a pénzről nem is sejtettünk,tanultunk hát erről is szól ez a videó,továbbá a bankokról,kormányokról és még sok minden másról .A „pénzcsinálás" fogásait is megosztja az olvasóval,nézővel.Garantálom ha elkezdi nézni a tisztelt blog olvasó nem fogja abbahagyni még végig nem nézi.
Lehet hogy megváltozik egy kicsit a nézete a világról , de a főszereplő a pénz, ahogy sokan, de sokan nem ismerik.

Egy könyvajánlat : "Mesterfokon a pénzről"
rövid tartalom:
A mai kapitalizmus, a mai tőzsde, a mai bankok világában olyan üdítő André Kostolanyt olvasni! Egy pénzemberét, aki vagyont gyűjtött, és aki ugyanakkor művelt, olvasott, zeneszerető kultúrlény, és akiben elevenen él a morál, az erkölcsi törvény. Aki a tisztességes kapitalizmusért szállt síkra. Aki nem akart besszre fogadni, mert azzal más veszít. Aki a pénzügyek világában is hitt az erkölcsi értékekben, a jellem, az emberi tartás prioritásában. Aki a tőzsdén is megkülönböztetett szélhámos játékosokat és becsületes spekulánsokat. Aki az árfolyamok föl-le masírozásáról Mozart és Richárd Strauss hallgatása közben elmélkedett. Bármily meglepő, a „tőzsdegurunak" a börzék világát feltáró könyve egyfajta erkölcstan is. Azért persze tőzsdetan is. Mert miközben a pénzről való gondolkodás titkait, a „pénzcsinálás" fogásait osztja meg az olvasóval, tanítja is, roppant egyszerűen és szemléletesen magyarázva el a tőzsdei alapismereteket, a befektetések fajtáit, a tőzsde alakulását befolyásoló tényezőket, a tőzsdei ügyletekkel kapcsolatos esélyeket és kockázatokat és még sok minden mást. S mindezt szórakoztatóan, ugyanis még a bonyolultabbnak tűnő tőzsdei elméleteket is szellemes anekdoták elmesélésével teszi érthetővé. A könnyes-mosolygós vagy éppen csipkelődő-gunyoros történetkékkel egyben megint emberi gyöngeségeket és erényeket is illusztrál. Kostolany utolsó könyve, a „tőzsdeguru" korábbi műveit mintegy összefoglaló hagyatéka praktikus tőzsdeismereteket és etikai normákat egyaránt közvetít -humoros, csillogó, szakembernek és laikusnak egyformán élvezetes formában.(kiadás éve Magyarországon- 2008,megjelent a(z) PERFEKT ZRT gondozásában. )

1 komentár:

Kormos László povedal(a)...

Nagyon szépen és egyszerüen vannak megfogalmazva a gondolatok a filmben. Ezért élevzhető és könnyen érthető. Más szempontból megdöbbentő, hogy milyen rabszolgatartó társadalomban élünk. A pénz segítségével lebénítják az elménket. Teszik ezt az iskolarendszer leépítésével és a médiák agymosó műsoraival. Az emberek jövedelme annyira alacsony, hogy lakást csak hitel felvételével tud vásárolni, s ezáltal olyan munka elvégzésére tudják kényszeríteni, amit egyébként nem vállalna el.

Furcsa világot élünk! Nem a rendszer szolgálja az embert, hanem az ember a rendszert. Abba pedig belegondolni is nehéz, hogy az egész rendszert néhány család tartja az uralma alatt.